19/04/2024

Антимафиоти са арестували висши политици в Чехия

Специални полицейски сили са арестували тази нощ политици от управляващата Гражданска демократическа партия в Чехия, съобщиха местни медии.

Полицаи от звеното за борба с организираната престъпност са влезли в сградата на чешкото правителство, като спецоперацията е започнала след заседанието на кабинета, което приключило към 23 часа.

В хода й са били арестувани бившият шеф на военното разузнаване Ондржей Паленик, политикът Петър Тлухорж, бивш шеф на парламентарната група на Гражданската демократическа партия (ГДП), Иван Фукса, бивш министър на земеделието, шефката на премиерската канцелария Яна Надьова, съобщава в. „Лидове новини“, като се позовава на уебсайта iDnes.cz.

Арестувани са и Марек Шрайдър и Олдржих Тихи – и двамата депутати от ГДП на премиера Петър Нечас (на снимката) , предаде БТА.

Чешката национална телевизия съобщи, че в ареста също е Роман Бочек, член на ръководството на железниците, и екминистърът Петър Бенда, и двамата от ГДП.

Към 11 часа тази сутрин министърът на вътрешните работи Ян Кубице обаче заяви, че в сградата на правителството не е влизала полиция.

По-късно през деня се очаква изявление на премиера Петър Нечас по случая, посочват чешките медии.

http://dnes.dir.bg/news/chehia-spetzoperatzia-aresti-petr-nechas-14155850

One thought on “Антимафиоти са арестували висши политици в Чехия

  1. Чехите пипат здраво, ние къде сме…назад,назад…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *