29/03/2024

Волен Сидеров лично осигури избирането на кабинета „Орешарски“

121 депутати се регистрираха на днешното заседание на парламента, на което трябва да бъде гласуван проектокабинетът на Пламен Орешарски.

Решаващият за наличие на кворум един глас дойде от „Атака“.
Така правителството може да бъде избрано само с гласовете на БСП и ДПС. Депутатите на ГЕРБ напуснаха залата демонстративно.

По-късно се оказа, че депутатът от „Атака“, който се е регистрирал, е самият лидер на партията Волен Сидеров.

Бойко Борисов заяви, че са се потвърдили неговите думи, че между БСП, ДПС и „Атака“ има тройна коалиция. Той добави, че Сидеров и депутатите от партията му са направили най-голямото предателство към избирателите си и заради тях това правителство е несменяемо.

Той декларира, че ГЕРБ ще се върне за гласуването и наистина по-късно депутатите от партията влязоха отново залата.

На въпрос защо е със засилена охрана Сидеров каза: „Има заплаха за мен от ГЕРБ.“

По-късно Борисов коментира това така: „Това със заплахата към Волен Сидеров – те с Бареков вече станаха уникални в своите измишльотини“.

ГЕРБ първоначално заявиха, че ще влязат в залата, но няма да се регистрират и няма да гласуват. Тази сутрин обаче обявиха, че все пак ще гласуват – „против“.

Станишев заяви пред депутатите, че хората очакват управление, а не сеир или диктат. По думите му Орешарски е държавник – символ на добрите неща, които са се случили, и може да се справи с това.

„Запознах се с Пламен Орешарски през 2005 г. Прави впечатление на сдържан, диалогичен и екипен човек. И нещо, което за мен е много важно, има чувство за хумор. Важно е за един държавник да не се приеме на сериозно и да не се има за краля-слънце“, каза още лидерът на левицата.

Самият Орешарски заяви пред депутатите, че икономиката се нуждае от по-дългосрочна визия за развитие. По думите му е добре да се развиват традиционните сектори, но по-добре би било да се насърчават новите технологии, защото това е ключ към производства и по-висока добавена стойност.

„Последователността в икономическата и финансова политика и нейната предвидимост означават по-малък риск, по-ниски лихви. Солидарността и социалната справедливост е важен фактор“, добави той, след което представи един по един всеки от министрите в своя кабинет.

След снощните протести на Орлов мост срещу кабинета „Орешарски“ протестиращите се заканиха, че днес в 9 часа ще се съберат пред парламента. Засега обаче се събраха само десетина души, съобщи „Фокус“.

От форума: Волен няма да подкрепи нито Орешарски, нито Бадемов, нито Лешников, той подкрепи парите, както се казва те не миришат, нямат политическа окраска, дали в левове, евро или долари, може и в рубли, няма значение. Подкрепа за руските проекти.

избирател

http://dnes.dir.bg/news/izbori-2013-14020372

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *