29/03/2024

Във Фейсбук настръхнаха, вдигат протест срещу кабинета „Орешарски“

Съставът на проектокабинета „Орешарски“ предизвика бурни дискусии и коментари в социалните мрежи, а някои от предложените за министри дори станаха причина за днес, 28 май, да бъде насрочен граждански протест.

Към 22.50 ч. в понеделник вечер над 300 души вече са заявили, че ще присъстват на акцията на „Орлов мост“, насрочена за 19 ч. във вторник.  Събитието във Фейсбук е наречено „Не сме съгласни хора на мафията да стават министри на страната ни!“.

Инициаторите изразяват недоволство, че предложеният за министър на инвестиционното развитие Калин Тихолов е участвал като проектант в редица проекти по Черноморието, срещу които са се обявили екоактивистите и срещу които има и наказателни процедули или дела. Те атакуват и назначението на министъра на културата, и този на транспорта и съобщенията.

Предложенията за министри на вътрешните работи, правосъдието и на инвестиционното проектиране – Цветлин Йовчев, Зинаида Златанова и Калин Тихолов, бяха посрещнати силно негативно в редиците на социалистите. В кулоарите на Националния съвет на БСП те недоумяваха как са се озовали тези три номинации в проектокабинета „Орешарски“ и се питаха това мост към ГЕРБ ли са.

След обявяването на предложенията за състава на новото правителство във вторник сутрин Орешарски и лидерът на БСП Сергей Станишев ще върнат на президента Росен Плевнелиев изпълнения проучвателен мандат за съставяне на кабинет. В сряда Народното събрание ще гласува както кандидатурата на самия Орешарски, така и структурата и състава на проектокабинета.

От форума: Те си мислят, че властта е тяхна…
Новите реалности са, че хората от улицата ще свалят светкавично всяка власт, за която имат дори леки подозрения, какво остава за тези корумпирани сенки от миналото…
scorpi_4404

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/05/27/2069634_grajdani_gotviat_protest_sreshtu_proektokabineta/?ref=rss

Снимката е на Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *