Уникум! Мъж върна намерени документи, МВР му благодари с глоба

Служители на МВР съставиха акт на мъж, намерил изгубени лични документи на жп релсите край гарата в Славяново, защото звъннал на 112, за да ги върне, съобщи bTV.

Юсуф Емин е кантонер над 20 години. В средата на април, докато обхожда 15-километров участък от жп релсите, открива лични документи, вероятно изхвърлени или изпуснати от преминаващ влак. Предава си на началника на гарата в село Славяново.

Няколко дни по-късно на същото място отново открива лични документи, този път се обажда на полицията, за да съобщи за находката. Звъни на 166, откъдето го прехвърлят на телефон 112.

На следващия ден предава намерените документи в поповската полиция, с това обаче историята не приключва. Получава обаждане от Транспортна полиция от Горна Оряховица, където е извикан и подробно разказва за намерените на релсите документи.

Както гласи поговорката „доброто дело не остава ненаказано“ и заради използване на спешния номер 112 не по предназначение – не по спешен случай, кантонерът получава акт.

„Исках добро да направя, а те ми съставиха акт и в момента аз не съм в такова положение, виновен ставам, вместо да направя добро ставам виновен“, коментира мъжт.

От полицията са обещали да прекратят преписката по неговия случай и да не го наказват заради новите обстоятелства, предоставени от bTV.

Това обаче не успокоява кантонера, който заради преживените проблеми взема решение, за да си няма повече неприятности, никога вече да не връща в полицията открити от него чужди документи.

Бел- ред.: Поредно доказателство за това, за какво се бори и какво пази родната полиция. А именно – да няма ненаказано добро. И още по-точно, за това изродите, които мъчат честните хора, да бъдат на почит и да си живеят спокойно живота. Трябва наистина да си скопен от малък, за да не можеш (или да не искаш) да отличиш доброто от злото.

Нагледена демонстрация за нивото на родните ни ченгета ( припомнете се акта с адрес „Ханку Брат“), 100 милионния бюджет на МВР за подслушване и развилнелите се СРС скандали… Сега става още по-ясно какви боклуци издсържаме. Боклуци, които в пълно съзнание и вменяемост работят срещу народа.

(Visited 149 times, 1 visits today)

One thought on “Уникум! Мъж върна намерени документи, МВР му благодари с глоба

  1. Иван

    Всички ченгета, по рождение са скопени души и за тях прошка едва ли ще има, когато дойде денят Х.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>