29/03/2024

Цветанов: Прокуратурата пускаше информация, за да прави внушения

Цялата предизборна кампания мина с един основен сценарий – дискредитирането на ГЕРБ и Цветанов. Непрекъснато се пускаше информация, за да се правят внушения, обяви в сутрешния блок на БиТиВи Цветан Цветанов, шеф на предизборния щаб и заместник-председател на ГЕРБ.

Той даде поредица от примери за информация, обявена от прокуратата в последните дни на предизборната кампания, която целяла определени внушения. Пример за това било съобщението на прокуратурата в деня за размисъл за намерените 350 хил. бюлетини в печатницата в Костиндоброд. Кой установи, че те са били готови за експедиция, както се твърди в съобщението, била ли е направена експертиза, попита в ефира Цветанов.

Когато бил разпитван по случая, Цветанов не казал публично на никого, а като излязъл от разпита имало много медии, обясни още той.

По-късно в разоговора обаче Цветанов заяви: „Да сте видели упрек от мен към главния прокурор? Аз и към днешния момент имам добри впечатления от Сотир Цацаров.“

На въпрос какви последствия очаква за себе си след скандала с подслушването, казуса с бюлетините и други, Цветанов посочи, че всичко е възможно. „Готов съм да преживея абсолютно всичко. Това, което наблюдаваме в момента е, че на всяка цена трябва да се стигне до съд.“

Цветанов посочи, че и до ден днешен не е говорил със собственика на печатницата в Костинброд Йордан Бончев, който е общински съветник от ГЕРБ в града. На въпрос откъде в изборната нощ е знаел, че депутатът от БСП Мая Манолова е подала сигнала за печатницата, той обясни, че такава информация имало в „интернет пространството“ и за това го уведомили от пресцентъра на партията.

Искането на ГЕРБ за касиране на изборите ще бъде пратено до всички институции, които по закон, могат да го препратят към Конституционния съд, обясни Цветанов – президента, Министерския съвет, главния прокурор, Върховния касационен съд и Върховния административен съд.

На какво основание ще откажат тези институции да сезират Конституционния съд, попита Цветанов по повод тълкуванията, че тези институции не са категорично длъжни да предадат искането на Конституционния съд.

Цветанов се извини на лекарите от Горна Оряховица, които преди време обвини за смъртта на бебе след като преди ден прокуратурата прекрати делото срещу тях.

http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/05/17/2062307_cvetanov_obvini_prokuraturata_che_puskala_informaciia/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *