29/03/2024

Знаете ли с колко химия се нагълтваме, докато си мием зъбите (видео)

Законите задължават производителите на пасти за зъби, козметика и т.н. да посочват подробна информация за състава на продуктите. И разбира се  –  срока на годност. Но ние често и да прочетем не разбираме каква и колко опасна за здравето химия се крие зад сложните латински наименования.

Най-лесно можем да се ориентираме при пастите за зъби – не случайно обаче никой търговец и никоя реклама не посочват следната информация, която е изключително важна за здравето ни:
Обърнете внимание на всяка тубичка с паста за зъби. На гърба й винаги има квадратче.

То може да бъде черно, тъмнокафяво, тъмносиньо и въобще – тъмно на цвят.

Може да е червено и зелено.

Какво означават?

Тъмните „признават”, че продуктът е чиста химия без нищо природно в него.

-Съставът на червените означава, че те са направени от 70% химия и 30 % натурални съставки.

Зелените означават,че продуктът е изработен изцяло от натурални съставки.

Това същото почти незабележимо квадратче може да ни ориентира и за шампоаните, душ геловете и останалата козметика. За съжаление обаче много от производителите на продукти за хигиената и красотата си спестяват тази маркировка. Ясно е на всички ни защо, нали?

Но върху тубите с паста за зъби винаги ги има.

7 thoughts on “Знаете ли с колко химия се нагълтваме, докато си мием зъбите (видео)

  1. Това реклама на blend-a-med ли е? Защо сте показали името на тази паста, а другите сте ги обърнали ?

  2. Тези квадратчета не показват по никакъв начин съдържанието на тубичката. Те се използват за настройка (в частност центриране) на цветовете при отпечатване на самите тубички.

  3. Да, и аз мисля, че това с квадратчетата е пълна глупост. Имам био пасти за зъби, които са със сертификати и имат черни квадратчета. Твърдението на Кирилл си е много вярно. Стига пишете глупости.

  4. Здравейте!Истината за пастите за зъби е тук -> https://www.facebook.com/photo.php?v=3719146578732 Да, ние сме пристрасни, но само заради това видео.И поради факта,че самите ние сме усетили разликата. Не ви казваме какво да купуваме, а само ви показваме как да проверите своята паста.Останалото е въпрос на избор! :)

  5. Изгледайте го! Именно за да знаете какво ползвате и колкото може повече хора да го гледат!!!!

  6. Ако някой не знае тубите се пълнят от страната на тези маркери и после се затварят. Тези маркери са за ориентиране на шева на тубата при затваряне спряма напечатаното поле за да съвпадне лицето и гърба на печата с плоските страни при затваряне. Цветът на маркера зависи от преобладаващия цвят на дизайна и не отразява нищо!

  7. Това са абослютни измишльотини. Дайте да вземем да не си мием зъбите за всеки случай.Ооо не чакай, тогава няма да има какво да мием. Не случайно трябва да се сменя пастата за зъби, както и четката. А и е практически невъзможно да избегнеш приемането на каквито и да е химикали. Да не говорим, че изразът „химия“ не е коректен в тази статия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *