28/03/2024

Токов удар: Семейство получи сметка за 40 хиляди лева от ЧЕЗ

Електромерът на семейство от столичния квартал Модерно предградие показал, че само за половин месец са изразходили ток за близо 40 хил. лева. Според показанията на уреда само за 15 дни семейството е използвало около 200 хиляди киловатчаса ток, съобщи БНТ.

Още в края на миналата година семейство Стоеви установили, че електромерът им започнал да отчита все повече ток, макар че потреблението не било променено. През март собствениците видяли, че според показанията на уреда само за 15 дни са използвали около 200 хиляди киловатчаса ток на стойност 40 хиляди лева.

Семейството веднага позвънило в енергото, пристигнал техник, който установил, че електромерът е развален. Техният служител, който дошъл се обадил по телефона, попитал какво да направи, тъй като това са нереални стойности и казал „електромерът е полудял“. Те му наредиха да смени и да сложи нов електромер, заяви Теменужка Стоева.
Техникът така и направил, и издал протокол, според който електромерът неправилно е отчел 200 хиляди киловатчаса.

Семейството подало жалба до енергото с настояване да му бъдат коригирани сметките от последните три месеца. Според Стоеви те също са завишени заради повредения електромер. От ЧЕЗ обаче отказали.

От ЧЕЗ са отказали да коментират случая, като са обещали да направят това по-късно. Обяснили, че са много заети с резултатите, които прокуратурата изнесе след проверка на ЕРП-тата.

http://dnes.dir.bg/news/tok-smetka-13538904

Снимката е на БГНЕС

One thought on “Токов удар: Семейство получи сметка за 40 хиляди лева от ЧЕЗ

  1. Вън ЧЕЗ от България! Те са мафия,която съсипва българите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *