27/05/2022

Научих три неща докато самолетът ми се разбиваше (видео)

Това видео вече е гледано над 3,5 милиона пъти. Ще разберете защо. Струва си да бъде гледано отново и отново, та дано най-сетне осъзнаем по какъв глупав начин прахосваме живота си, сякаш сме безсмъртни и сякаш имаме безкрайно много възможности да се явяваме на поправителен изпит. Нямаме. Това е истината. Както казват тибетците: в този живот има само едно единствено сигурно нещо – несигурността.

Рик Елиас е седял на първия ред на полет 1549, самолетът, който кацна аварийно в река Хъдсън в Ню Йорк през януари 2009 година. Капитанът на екипажа Чесли Салънбъргър (на снимката) стана национален герой на Америка заради решението си да приводни пътническия самолет в ледените води на река Хъдсън и заради изключително майсторския начин, по който го направи.

Всички пътници на борда – 148 човека, сред които бебе и дете, бяха спасени. Спасен е и целият екипаж на еърбъса от 7 човека.

Какво е преминало през ума на оцелелия Рик Елиас, докато обреченият самолет е падал и докато си мислил, че умира? Той разказва своята история за първи път публично пет години по-късно пред ТЕД.

Ric Elias е изпълнителен директор на Red Ventures, компания за маркетингови услуги.

За превода на български на това вълнуващо видео трябва да благодарим на Антон Ников.

(Visited 1 199 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *