29/03/2024

Гади ли ви се?

Потрес. Омерзение. Безнадеждност. Това са само част от чувствата на повечето българи, омалели от мечти да видят държавата си правова. Последният повод – разразилия се скандал с помрачаващия разсъдъка на обикновения човек разговор между Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов (вижте целия им разговор тук).

Значи САМО (вижте подробности тук) това е разтърсило бившия премиер Бойко Борисов от гадостта, с която не без негово участие, бе залята страната. Да истина е, никой не обича да го гледат – явно или тайно, когато пикае или ходи по голяма нужда.

Но в случая това ли е единственият проблем на Борисов?

Бившият министър-председател на България, който се стяга да бъде и бъдещ премиер, а по-нататък и президент на България, дори не усеща кой е най-големият скандал в този запис, в тази държава – те тримата антигерои буквално се изхрачиха върху правосъдната система, към която все пак (поради почти пълна липса на друга възможност) хората се обръщат с надежда да получат някаква справедливост.

Цяла България знае, че родната Темида седи право, но съди криво и че най-големите крадци и престъпници в тази държава или излизат жертви или се измъкват безнаказано, за да се гаврят с жертвите си.

Очевидно Бойко Борисов –Буда, смята, че няма нищо по-естествено от това. Това се чете и в редовете, и между редовете на скандалния запис.

А титанът на мисълта Цветан Цветанов – отново „приключи” разследване, което почти не е започнало и обяви на кой сърцето му тупка в омерзителния и резилящия страната запис. А именно според Цветанов това е Миро Найденов.

Подобни насочващи в „правилната посока димки” май вече е ясно, че бившият вицепремиер едва ли ги изпуска случайно. Правил го е толкова пъти. За подобно поведение бившият вицепремиер и вътрешен министър вече няколко пъти трябваше да бъде осъден. Но както се вижда от скандалния запис човекът няма от какво да се страхува. За шестте му апартамента, спестени от „закуските” също съвсем основателно човекът си е спокоен – скандалът мина и си замина без никакви последици за него.

И тази неморална мръсна котерия смята, че трябва отново да ни управлява?

Сега поне всички сме наясно защо сме в това унизително дередже. Защото всички от 1990 г. насам управляваха (разбирайте – крадоха на корем милиарди безнаказано) от България с такъв морал и с такава арогантност. Но предишните бяха по-прикрити.

А последните управляващи – те до такава степен са самовлюбени в себе си и с грандомански самооценки, че дори не усещат как сами събуват  гащите си пред цялата страна и как им лъсват „голите задници”.

Гади ли ви се? Срамувате ли се?

Поне получихме недвусмислени доказателства от поредния скандал защо и от кого България бе превърната в посмешището в Европейския съюз.

Автор: Елена Емануилова

Снимката е на АП

2 thoughts on “Гади ли ви се?

  1. Небето вижда всичко и тези човекомразци, един ден в близкото бъдеще, ще им се иска да не са се родили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *