28/03/2024

Две момичета успяха да повдигнат трактор, за да спасят баща си

Мъж, затиснат от трактор с тегло около половин тон твърди, че от смърт са го спасили двете му дъщери. Тийнейджърките намерили в себе си сили да повдигнат тежката машина.

Дежф Смит от Ливан – щата Орегон, се опитвал да измъкне пън в своята градина, когато неговият изцапан с кал ботуш се изплъзнал от съединителя и фермерът се преобърнал заедно с трактора. Воланът силно притиснал мъжа в гърдите, но той успял да изкрещи. Виковете чули двете му дъщери – 16-годишната Хана и 14-годишната Хейли. Момичетата се хвърлили да помогнат на бащата и сякаш по някакво чудо успели да повдигнат тежкия трактор. Това се оказало достатъчно Смит да започне свободно да диша.

„Това е удивително. Всички сме чували за такива случаи, когато скокът на адреналина е помагал на хората на правят нереални неща. В такова състояние те могат да повдигнат автомобил. Така се получи и при моите дъщери – толкова много се бяха изплашили за мен. Нямаше да повярвам, че е възможно, ако не го видях с очите си”, разказва щастливият баща пред регионалния кореспондент на телевизионния канал NBC.

После двете момичета се опитали сами да измъкнат изпод трактора баща си, но не успели. Тогава Хана скочила на бъгито и хукнала към съседа, който пристигнал със своя трактор и издърпал тежката машина, с което освободил Джеф Смит. След инцидента мъжът бил приет в болница. Той е със счупена китка и други травми и е бил лекуван известно време. Но Смит справедливо казва, че леко се е отървал.

„В този ден до идването на бърза помощ Хана успя да ми звънне и да разкаже за случилото се, но аз си помислих, че това е тяхна дебелашка шега”, казва майката на момичетата. „ Ако трябва да бъда честна, аз също не можех да повярвам в това, което се случи”, признава Хана. Просто е прекрасно, че ние тогава не отидохме на гости у наши приятели, както възнамерявахме”, добавя момичето.

След всичко случило се съседът помогнал на Джеф да завърши започнатото в градината. А семейството кръстило трактора Сатана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *