19/04/2024

Банкстерска победа след победа

Кипър се тресе от ужасна криза, а хората със спестявания са доведени до отчаяние (болезнено позната на милиони българи картинка от края на миналото хулядолетие).

Ясно е, че част от тези над 8 милиарда евро (вижте подробности тук), които буквално ще бъдат ограбени от вложителите, не са с много чист произход. И не случайно са вложени в офшорния остров Кипър.Но думата „всички“ е невярна по принцип, а това означава, че ще изгорят париците на сумати обикновени и почтени хора.

Но всичките тези събития не подсказват ли и нещо друго? А именно, че световната банкстерска мафия най-напред полъгва с „моркови“ банкерите и правителствата на много държави, а след това узурпира и поробва чрез на пръв поглед  „спасителни“ заеми най-напред самите „закъсали“ банки, а после – и държавите, в които се намират тези банки.

А още по-стратегическата цел вече започна да се очертава все по- недвусмислено: тя е удар по еврото и разпадане на Евросъюза, съсипване на икономиката му и от там – поставянето му под робството на банкстерите. Така де, винаги е по-добре един роб повече, отколкото един сериозен конкурент на хоризонта. Така че ще има още да гледаме.

Интересно защо хората доброволно се съгласяват да играят по свирката на завоевателите в тази война? Все пак има и работещ и ефективен модел за друго поведение – Исландия и исландците (вижте тук как този малък северен народ се освободи от банкстерите).

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *