29/03/2024

ВМРО: Кабинетът в оставка активно раздава постове на свои

В последните две седмици от живота си, кабинетът в оставка на ГЕРБ заработи активно, за да уреди свои хора на важни постове.

Дошло с обещанията за „нов морал“, отиващото си правителство масово назначава свои хора на дипломатически постове в чужбина. В МВнР се правят спешни рокади за назначаване на „наши хора“ зад граница. Списък от 12 кандидати е предложен на президента от отиващия си външен министър Николай Младенов.

Питаме се защо и с какви пълномощия, в последните си дни, правителството на Борисов в оставка започва да променя и позицията на страната ни спрямо Македония, а именно че страната ни се отказва от настояването за премахне на чл. 49 от македонската конституция, според който Скопие „се грижи за македонските малцинства в съседните държави“.

В последните дни от функционирането си Външно министерство даде началото на политика от типа „крачка назад“ спрямо Македония, което показва, че това правителство няма ясна представа за приоритетите на Балканите във външната си политика. Къде изчезнаха шумно прокламираните „червени линии“ на министър Младенов?!

Съмнителните манипулации, които в последните дни се правят от кабинета, засягат стабилността на страната и могат да се окачествят дори като национално предателство.

ВМРО има информация, че се подготвя откриване на турско консулство в Шумен.

Смятаме, че това е изключително безотговорен и опасен за България факт, който цели „облъчването“ на българското население в района на Североизточна България.

Да си припомним емисарите – представителите на турските консулства в Пловдив и Бургас, които обикаляха и прокламираха турски неосманистки тези сред местното българомохамеданско население!

Задаваме въпрос: Вярно ли е, че по настояване на Турция правителството на Бойко Борисов е дало съгласие за започване на процедура по откриване на Турско консулство в Шумен?

Чии интереси защитава ГЕРБ – на Република Турция или на българските граждани?

Източник: http://www.vmro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *