24/04/2024

Вижте какъв капан ни готвят с кандидатите за служебно правителство

Проект за служебно правителство направил Божидар Данев по молба на президента. Дори бърз прочит на имената в него може да хвърли в безутешна тъга повечето българи.

Доказани олигарси като Койчо Русев например, забогатели от масовата приватизация не без прецакването на стотици и хиляди дребни акционери. Или пък кандидатката за шеф на ДКЕВР, в момента ръководител на дружество, учредено от ЕРП-та монополисти (вижте подробности за това кой плаща музиката в това дружество тук), срещу които възстана България! Та тя ще брани интересите на гражданите?!!!

Достатъчно е да порови човек само няколко минути, за да види и кои са с досиета. Каква порнография! Едни и същи хора грабят и унищожават  години наред държавата и сега пак се оказва, че искат да ни пробутат същите или техни креатури начело на служебното правителство! Хора – бдете!

Ето и подробностите:

Проектосъстав на служебен кабинет е дал на президента Росен Плевнелиев изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев (на снимката). Това е станало по молба на държавния глава, отправена към участниците в консултациите за Обществен съвет, съобщи в. „Преса“.

“Предложихме имена на утвърдени специалисти, които не са обвързани политически”, потвърди пред изданието Данев. По думите му на самия него пост не е предлаган.

Държавният глава държал омбудсманът Константин Пенчев да е служебният премиер. Потърсен от „Преса“ Пенчев за втори път отказа.
„Аз съм омбудсман и тъкмо в момента съм по-необходим като връзка между протестиращите и институциите“, категоричен бе той.

БСК е предложила Министерство на финансите да поеме и управлението на еврофондовете и министър да бъде Румен Порожанов. В момента той е шеф на ДФ “Земеделие”. За социален министър е обсъждан Иван Нейков – бивш такъв в кабинета на Иван Костов, за здравеопазването – Димитър Димитров, който в момента е директор на столичната болница “Св. Анна”. За регионалното развитие бил предложен проф. Красимир Петров. Той е ректор на Университета по архитектура, строителство и геодезия. За министър на транспорта пък е гласен Койчо Русев – член на Управителния съвет на АЕБТРИ.

Настоящият министър на образованието проф. Стефан Воденичаров е единственият от кабинета „Борисов“, който е предложен от Божидар Данев да остане на поста си. За креслото на Диана Ковачева е номиниран върховният съдия Борислав Белазелков.

Начело на МВР и МО пък според Божидар Данев трябва да застанат бившият шеф на Инспектората на МВР до 2001 г. Никола Динев и полк. Иван Иванов.
За поста на Мирослав Найденов е предложен Христо Цветанов – председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

В проекта „Данев“ за шеф на НАП се предлага сегашният говорител на агенцията Росен Бъчваров. За ръководител на ДКЕВР е визирана Иванка Диловска. Тя е председател на управителния съвет на частния Институт за енергиен мениджмънт.

„Служебният премиер трябва да не е обвързан нито с бизнеса, нито с политиката“, категоричен бе Божидар Данев в интервю за „Фокус“.

По думите му в бъдещия служебен кабинет не трябва да присъстват членове на политическите кабинети в последните четири правителства, депутати от последните два парламента и представители на администрацията на президента.

„Предлагаме броят на министерствата от 17 да бъде намален на 10, което означава 7 министри и 21 зам.- министри по- малко в служебното правителство. С това ще бъде облекчена и задачата на президента да формира работещ екип, който в срок от около два месеца да изпълни своите съществени задачи- да изведе икономиката от това тревожно състояние и да осигури провеждането на прозрачни и честни избори“, обясни председателят на Българската стопанска камара.

2 thoughts on “Вижте какъв капан ни готвят с кандидатите за служебно правителство

  1. Няма кръв, нямаааа……затова ще ни го начукат за пореден път…

  2. “Спокойно“, българи корабът потъва,капитанът пръв го е напуснал,а ние оставаме на него и потъваме,потъваме…Моля да ме извините за черния хумор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *