25/04/2024

Шести човек пламна като факла от отчаяние

Мъж се самозапали на стадиона в силистренското село Ситово днес сутринта, предаде БНР. Той е приет в болницата в Силистра с около 90% изгаряния, а по-късно е транспортиран във клиниката по изгаряния към ВМА – Варна. Има опасност за живота му

Мъжът е на 41 години, безработен, с едно дете. Пред агенция „Фокус“ кметът на Ситово Николай Неделчев уточнява, че пострадалият не е от селото. Той посочи, че човекът е бил на квартира в Ситово, задържал се около един-два месеца, след което е изчезвал, а после пак се връщал.

Директор на полицията в Силистра Ивелин Иванов заяви пред „Фокус“, че мъжът е бил сам на стадиона. Той отказа да коментира дали става въпрос за самозапалване, като посочи, че само прокуратурата може да каже това след разследването.

„В 8.02 ч. е подаден сигнал на телефон 112, че човек гори на стадиона в село Ситово. Хора, които са били в близост, са го изгасили. Мъжът е бил сам на стадиона, но има свидетели, които са били наблизо“, обясни Иванов.

Според БНР пострадалият се е самозапалил, след като се е полял с бензин. По информация на директора на болницата в Силистра д-р Даниела Костадинова при приемането мъжът е бил контактен. Пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние. Повтарял е: „Писна ми, няма хляб, вече не се издържа.“

Това е шести случай на самозапалване в страната за малко повече от месец. Първият подобен инцидент беше във Велико Търново на 18 февруари, като мъжът на 26 години почина от раните си. Последва най-дискутираното за момента самозапалване – на 36-годишния Пламен Горанов във Варна, в знак на протест срещу управлението на ГЕРБ и кмета Кирил Йорданов. Горанов също почина от раните си.

Не оцеля и 53-годишният Венцислав Василев, който посегна на живота си пред община Раднево на 26 февруари. В клиниката по изгаряния в „Пирогов“ е настанен друг 53-годишен мъж, който се самозапали през президенството на 13 март. На 14 март в Пловдив беше открито овъгленото тяло на 45-годишната Даниела Накова. По-късно от Прокуратурата съобщиха, че става въпрос за самозапалване. В този случай, както и при инцидента във Велико Търново, беше уточнено, че жертвите са имали психически заболявания.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/03/20/2025953_muj_se_samozapali_na_stadiona_v_selo_sitovo/#comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *