20/04/2024

Прокуратурата: Съществува преписка „Будали“ срещу журналисти от Биволъ

Прокуратурата потвърди, че има преписка „Будали“ срещу журналистите от Биволъ Асен Йорданов и Атанас Чобанов.

На 20-ти март Биволъ зададе в отворено писмо следните въпроси на премиера, главния прокурор, министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС:

– съществува ли разработка на МВР или ДАНС с кодово име „БУДАли“ (или друго име) срещу Атанас Чобанов и Асен Йорданов, журналисти от сайта Биволъ?

– ако съществува, кога е заведена, на какво законово основание, по чие нареждане и с каква цел?

Днес, 22 март изпратихме отново същите въпроси до всяка от институциите и поискахме входящи номера на запитванията.

В 14:38 се получи отговор подписан от Информационния център на ВКП, който гласи следното:

==========

Уведомяваме Ви, че отвореното Ви писмо е регистрирано във Върховна касационна прокуратура с вх. № 2159/2013г.

Справка за движението му можете да правите на Интернет страницата на прокуратурата www.prb.bg  в раздел „Справка за граждани“.

Уведомяваме Ви, че съгласно „Инструкцията за деловодната дейност и документооборота в прокуратурата на Република България“, при регистрация на документи, по които вече има образувана преписка, се записва регистрационния номер и индекс на първоначалната преписка и датата на регистриране на новообразуваната преписка. *

==========

Проверката в сайта на Прокуратурата показва, че „вече образуваната преписка“ е решена от ВКП на 18.02.2013 г. (два дни преди оставката на премиера Борисов) като е „изпратена по компетентност“.

Следователно преписката „Будали“ съществува и нашето писмо е било прикрепено към нея.

Зададохме допълнителни въпроси на ВКП: За какво и кога е образувана преписката 2159/2013 по описа на ВКП и къде е изпратена.

В очакване на отговорите от Прокуратурата и от другите институции можемд да заявим следното:

Бойко Борисов – „Буда“ си е изпълнил публичната закана, че може да образува дела на журналисти.

Бойко Борисов – „Буда“ е следил журналисти!

Ще настояваме пред всички български и европейски институции пълната преписка „Будали“ да бъде разсекретена и всички подробности по нейното образуване, хода на делото и предприетите оперативни действия, вкл. чрез СРС, да станат достояние на обществото.

Асен Йорданов, Атанас Чобанов

Бележка на www.snaiper-bg.net: Когато бившата (де да беше бивша) държавна сигурност и мафията станат единен организъм, както се получи  в България, една цяла държава, един цял народ отива на кино заради шепа негодници.

Няма съмнение, че Бойко Борисов – пряко засегнатият от разкритието на досието му „Буда“ от сайта Биволь, стои зад този срамен акт. Какви хора само се намърдват във властта!

Хора ли казах? Грешка на езика…

Язък за хубавата ни Татковина. Проядоха я отвътре като червеи шепа негодници.  И пак се наредиха на опашката пред хранилката. И пак ще си гласуват закони в защита на престъпниците. И най-чудното е, че след всичко това – пак ще има доста, които ще гласуват за тях. То е ясно, че роднините им, любовниците и „бизнес“ престъпните им партньори са заинтересувани да гласуват за тях.

А другите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *