23/04/2024

По History Channel показват Сатаната като… Барак Обама (видео)

Създателите на сериала „Библията“ (The Bible), който с е излъчва от две седмици в САЩ по History Channel, изпаднаха в конфузна ситуация, след като зрители забелязаха необичайна прилика между актьора, играещ Сатаната, и президента на САЩ Барак Обама.

Гримьорът на поредицата категорично отрече да има подобна връзка. Криста Шуман, която е правила грима на актьора Мехди Узани и колегите му, настоява, че никому и през ума не е минавала подобна мисъл. „Гарантирам ви, че президентът Обама няма нищо общо под каквато и да е форма.“

Мнозина зрители пък твърдят, че Сатаната им напомня много повече на лорд Палпатин – преминалият на тъмната страна на Силата джедай от „Междузвездни войни“.

Шуман е известен специалист в гримирането за исторически продукции и е участвала в „История на света“ на Би Би Си и „Гетисбърг“ на History Channel. Тя сподели, че не е виждала крайният вариант на сериите от „Библията“, които по думите й, били „едно от най-вълнуващите преживявания в живота ми“.

По повод как се е спряла на точно този изглед на Сатаната, Шуман обяснява, че професионалната работа изисква всички герои да си пасват, подобно на парченцата в пъзел, и никой да не се отличава от останалите.

Епизодът от „Библията“, в който се появява за пръв път Антихристът, бе излъчен в неделя и в следващите часове в социалните мрежи се разгоряха яростни спорове за приликата му с главнокомандващия на САЩ.

В понеделник сутрин онлайн шумотевицата стигна такива мащаби, че се наложи History Channel и изпълнителните продуценти на „Библията“ да разпространят специални изявления, в които отхвърлят всеки опит да се прави връзка като „абсолютен нонсенс“.

„Мехди Узани, който играе Сатаната, е уважаван марокански актьор. Той и преди е играл в няколко екранизации на библейска тематика, включително и герои като Сатаната, далеч преди Обама да е бил избран за наш президент“, заявиха изпълнителните продуценти Марк Бърнет и Рома Дауни.

Дауни добави, че те „чувстват единствено уважение и любов към нашия президент, който е християнин като нас, а фалшивите изявления имат за цел единствено по глупав начин да отклоняват вниманието от красотата на Библията“.

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2013/03/19/2025314_po_history_channel_pokazvat_satanata_kato_barak_obama/?ref=rss

http://youtu.be/0JgLMR7N3ZE

One thought on “По History Channel показват Сатаната като… Барак Обама (видео)

  1. Приликата не е случайна!!!!!!!
    Има будни хора, които знаят истината за Илюминати и тайничко ги разобличават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *