23/04/2024

Хиляди запалиха свещи в памет на Пламен Горанов

Хиляди запалиха свещ в памет на Пламен Горанов в цялата страна. Мъжът почина в неделя вечерта, след като се самозапали преди дни в знак на протест срещу кмета на Варна Кирил Йорданов. Той бе сред протестиращите, който издигнаха лозунга „Долу ТИМ!“ и поради тази причина не са малко варненци, които са убедени, че това е било убийство, а не самозапалване.

Десетки души се събраха до езерото „Ариана“ в столицата. Протестиращите носеха запалени свещи и заявиха, че няма да блокират „Орлов мост“, защото са излезли на мирно шествие. Тяхното послание тази вечер бе „Не на мафията“. В градинката на „Ариана“ имаше и около 20 полицаи, които охраняват бдението.

Във Варна повече от хиляда склониха глава в памет на Пламен. Точно на мястото, където 36-годишният мъж се самозапали, варненци изписаха името му с горящи свещи. Да положат цвете и да почетат Пламен дойдоха много млади хора заедно с децата си, но и доста възрастни.

В Бургас също десетки се събраха, за да запалят свещичка за Пламен. Мъжът се превърна в олицетворение на желанието за справедливост и по-добър живот в цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *