29/03/2024

Хиляди в страната излизат и днес на протест срещу монополите и управлението

Хиляди български граждани отново излизат на национален протест, за да се обявят срещу монополите и да поискат промяна на управлението у нас.

Националната демонстрация ще изкара на улицата протестиращи от цяла България за поредна неделя. Сборният пункт в столицата по традиция е от 11 часа пред сградата на икономическото министерство, като протестното шествие ще се отправи към президентството.

Това е поредната активност на гражданите, след като няколко поредни недели се проведоха големи митинги в над 35 града на страната. Протестиращите категорично изразяват своето недоволство от реакцията на институциите спрямо техните искания, които бяха внесени в НС, ДКЕВР, Столичната община и Президентството.

Пет са основните точки, около които се обединяват повечето недоволни – незабавна промяна на Изборния кодекс; спиране на всички разпоредителни действия на правителството и на всички започнали приватизационни сделки; спиране на всички дела на монополите срещу гражданите до доказване на легитимността на сметките; 50% граждански квоти в държавните регулаторни органи; реформи в съдебната система.

Вследствие на ескалиралото недоволство кметът на Варна Кирил Йорданов вече подаде оставка. Такива искания се чуха и към градоначалниците в Пловдив и Хасково.

http://dnes.dir.bg/news/ostavkata-boyko-borisov-13316616

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *