20/04/2024

Американец от култовата SETI търси извънземен разум в Челябинск (видео)

На 11 март е била проведена среща с водещия американски специалист от Института по проблемите на извънземния разум SETI (култова правителствена програма за търсене на контакт с извънземен резум) доктор Петрус М.М. Дженискенсън и губернатора на Челябинска област Михаил Юревич. Напомняме, че програмата SETI се финансира от американското правителство.

Специалистът от САЩ ще проучва метеорита, който се взриви над Южен Урал на 15 февруари тази година от гледна точка на извънземния живот. Предвижда се той да се срещне с местни учени и да посети селището Депутатский, където са намерени отломки от метеорита.  Дженискенсън вече е участвал в подобно проучване на астероиди, паднали в Судан и в Калифорния, съобщава URA.Ru.

Припомняме, че от 1960 година насам се работи по проекта „Пасивно SETI”, в рамките на който учените се опитват да засекат евентуални сигнали от разумни същества на други планети. Съществува и програмата „ Активно SETI” (или METI, по която се изпращат послания от нас към извънземен разум).  Използват се радиовръзките в космоса с надеждата, че нашите предавания ще бъдат чути и те ще получат отговор от развити извънземни цивилизации.

Нашият сайт неведнъж писа, а също така и показа видеозаписи, за мнението на много руснаци, които смятат, че при падането на метеорита край Челябинск  ясно се забелязва НЛО. Според един от изследователите – Генадий Белимов, ако не са били действията на този неидентифициран летящ обект, пострадалите от това необикновено събитие са щели да бъдат много повече. „Отначало с „челябинския пришълец” си взаимодейства някакво НЛО. След това светещият обект започва да се взривява и разпада на по-малки фрагменти”, коментира Белимов.

Бележка на www.snaiper-bg.net: Има някои новини, в които невидимата информация – тази между редовете, е много по-значима и важна, отколкото видимата. В това съобщение май сме свидетели точно на това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *