23/04/2024

17-годишно момче продаде свое мобилно приложение на гиганта Yahoo!

17-годишният Ник ди Алойсио от Великобритания продаде своето мобилно приложение Summly на интернет гиганта Yahoo!. Сумата на сделката не се оповестява официално от компанията.

Summly е приложение за мобилни устройства, което събира новини от интернет сайтове и ги предоставя в удобен за четене формат. По този начин потребителят не трябва да обикаля из всички страници, за да проверява за нови публикации.

Ди Алойсио е основал фирмата си още на 15-годишна възраст. До момента приложението е било изтеглено над 500 хил. пъти.

То бързо печели интереса на доста големи имена в технологичния сектор. По информация на онлайн изданието AllThings D, Summly разполага с финансиране на стойност $1.5 млн.

Инвеститори в компанията са актьорът Аштън Къчър, Марк Пинкъс от Zynga, създателите на Automattic и Airnb. Освен това участие има и хонконгският милиардер Ли Ка-Шинг. Известният британски комик Стивън Фрай също е сред инвеститорите на Summly.

Yahoo планира за закрие Summly във формата си като самостоятелно приложение. Компанията ще използва технологията за своите мобилни приложения и сайтове, допълва онлайн изданието BusinessInsider.

Ди Алойсио не разкрива дали планира да се присъедини към Yahoo. Младежът сам се е учил как се създават приложения за мобилни устройства. Той е започнал да се занимава с това още на 12-годишна възраст.

Три години по-късно е направил първото си приложение, Trimit, което позволявало скъсяването на новина до 140 знака за публикации в Twitter. Малко след това създава и Summly.

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2013/03/26/2029133_17-godishen_uchenik_prodade_kompaniiata_si_na_yahoo/

One thought on “17-годишно момче продаде свое мобилно приложение на гиганта Yahoo!

  1. Yahoo, идва от Йехова! Шибана еврейска търсачка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *