19/04/2024

Всички от енергийния регулатор ДКЕВР си подадоха оставките

Всички членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) са подали оставка, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Те продължат да работят докато оставките им не бъдат приети от МС, също както и на председателя на ДКЕВР в момента, се уточнява в прессъобщението, цитирано от vesti.bg.

На 17 февруари Бойко Борисов поиска оставката на председателя на ДКЕВР Юлиана Иванова.

Искането бе във връзка с това, че при предварителните разговори, преди да поеме поста, Иванова не е информирала Борисов за участието си във фирма, за която в последствие се установи, че е развивала незаконна търговска дейност.

След оставката си Юлияна Иванова продължи да изпълнява задълженията си, тъй като нов титуляр не бе назначен.

Междувременно ГЕРБ предложи членовете на енергийния регулатор да се избират от парламента с 2/3 мнозинство, за да няма спекулации, че не е независим орган.

Това се случи преди Борисов да поиска оставката на Юлияна Иванова и преди да подаде тази на правителството.

http://money.bg/news/id_2056926570

2 thoughts on “Всички от енергийния регулатор ДКЕВР си подадоха оставките

  1. Драги сънародници, след като се освестих от еуфорията покрай протестите, стигнах до тревожни изводи.
    Цялата игра е дирижирана от Русия и нейните интереси в енергийния сектор.
    Някак не ви ли се стори странно, ей така, като под команда, всички ЕРП-та да започнат да пишат безумни сметки. Това са цели три независими фирми, всяка със своите интереси. Явния умисъл е налице, както и съгласуваността на действията.
    За съжаление, след като досега бяхме, под ударите на запада, сега ще стане така, че ще търпим ударите на Русия. Трябва да си феноменален глупак, за да не осъзнаеш, че събитията не са случайни. Случайно ли надуха сметките? Случайно ли, протестите започнаха, след референдума, случайно ли някои водачи на бунтовете са изявени русофили? Няма случайни неща. Пак ни прее@аха, ама дано този път има вазелин и по-малко да боли.
    Ама дано греша…но надали.

  2. Аз мисля,че не грешиш.Всеки си преследва целта и интересите,а нас обикновените хора ни подхвърлят като гумена топка.Но „на чужд гръб сто тояги са малко.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *