23/04/2024

Мислете му, мераклии за власт!…

Премиерът заяви, че ако могат, ще поправят грешките с разум и спокойствие. Ако не могат – при демокрацията има избори.

Брех да му се не види, изненадващо доживяхме да чуем нещо наистина мъдро, за което копнеем повече от 20 години. Само че, г-н премиерът (вече в края на мандата си) до вчера най-безотговорно и лекомислено плещеше съвсем други неща.

Ясно е, че ако улицата не беше закипяла намаше да доживеем дори лицемерно някой български политик да каже това, което каза днес Бойко. Просто, защото той чуваше само собственото си „величие“ и защото вече се виждаше как 100-процентово „държи“ в ръцете си втори мандат.

Това го правеше арогантен. И глух за страданията на хората. Но щом апатичен народ като българския кипна по начина, по който кипна сега – нека Бойко (ако може) да си направи извода за какво си е затварял очите.

И какво като ДКЕВР е определяла цените? Кой ги назначава хрантутниците във всевъзможните комисии – ДКЕВР, за защита на конкуренцията, за защита на потребителите и т.н.? Толкова ли не виждаше премиерът и правителството Му, че те никога не защитиха интересите нито на хората, нито на местния бизнес? Бранеха интересите само на тарикатите и олигарсите, от което стандартът на комисарите видимо расте ли, расте, за разлика от затъването на хора, които до вчера се справяха добре в живота.

Така че отговорността е директно върху правителството и Бойко Борисов, и чак тогава на разните там калинки – и женски, и мъжки, които направо е чудно откъде ги намира сегашният премиер при достатъчно много интелигентен народ все пак в тази държава…

Да не говорим как и Бойко, и всичките му предшественици си затварят очите за една „водородна бомба“, с включен вече часовников механизъм – ромският проблем. Той се пренебрегва, но това е следващия ужас, който ще се наложи да преживеем. И най-тъжното е, че проблемът има решение – за доброто и на ромите, и на България…

Настина жиевеем в най-тъжната страна на планетата Земя…

И още нещо, макар и банално – едно е да казваш, съвсем друго е да го правиш – това още не сме видели от никого, в това число и от сегашния прпемиер.

А иначе ситуацията на Бойко Борисов в момента в историята се е случвала вече неведнъж – когато устата ти е голяма, а ръцете кьопави – става това, което става сега в България и което тепърва има да става.

Но нека сме справедливи – на фона на почти патологичния нарцисисъм на сегашния ни премиер думите Му – за мъдростта, разума и изборите, са си нправо душевен катарзис.

Накрая на днешната пресконференция в Министерския съвет обаче премиерът недвусмислено показа, че това за разума и т.н. е очевидно съвет на пиарите му, но не и осъзнаване от негова страна на истината за ситуцаита в страта. Как го показа? Като на резонен въпрос на журналисти, отговори високомерно: „Ставате нахални“ и величествено прекрати пресконференцията. Хеле пък аргументът му, че в неделя не е реагирал на обстановката, защото е ритал мач – направо изтрепа рибата…

П.П. Нека мераклиите за власт от сорта на многократно компрометирали се бесепари, пръмовици (преоблякал се Илия – пак в тия) и т.н.  да не потриват самодоволно ръце и да не се виждат априори с кокал в устата, че ще ги споходи още по-тежка съдба от тази на Борисов. Облъчените неспасяемо в инфрачервено бабички и дядовци постепенно си отиват, не без помощта на предишни и сегашни управляващи. Порасна едно ново поколение, за което свободата и справедливостта не са думи без съдържание.

Мислете му…

Автор: Елена Емануилова

One thought on “Мислете му, мераклии за власт!…

  1. „Толкова ли не виждаше премиерът и правителството Му“
    че кой може да види с тези огромни пачки върху очите …
    а ситият на гладния нито вярва, нито може да повярва
    какво да говорим за пре-преялите от последните 23 години
    с презатлъстели сърца и души – от тях ли да се очаква разбиране ?!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *