28/03/2024

Метеорит се взриви над Челябинск, има ранени (видео)

Части от метеорит се стовариха върху Челябинска област – Русия. Космическото тяло се разпаднало с гръм на парчета по време на навлизането му в атмосферата. Огромно парче от метеорита е разрушило част от сграда в цинковия  завод в Саткинска област.

Към този час учените не съобщават дали този огромен метеорит е парче от преминаващия опасно близо днес астероид (вижте подробности тук) край Земята, или е съвпадение с другото голямо космическо събитие.

Отначало хората си помислили, че във въздуха се е взривил самолет. Но по-късно Министерството на извънредните ситуации съобщи, че става дума за метеорит. Ведомството препоръча децата да се приберат от училище, а хоратада не излизат от домовете си. Съобщава се за евакуация на обществени сгради.

Падането на метеорита е станало в 09:23 местно време (05:23 СФ). Няколко души са ранени, порязани от счупени прозорци. “В много от домовете в Сатка, а също и в сгради в Челябинск, са счупени стъклата”, – съобщават от пресцентъра на МВР.

Представители на Министерството съобщават още, че в училище № 130 в Челябинск има пострадали – те са ранени от  счупени прозорци.

Около 20 хиляди спасителни работници в Урал са в повишена бойна готовност, три самолета проучват  зоната, съобщава Министерството на извънредните ситуации.

Взривът и горящи части на метеорита са забелязани и в небето над Екатеринбург в региона на Курган.

Read more: http://30dumi.eu/2013/02/meteorit-se-vzrivi-v-chelyabinska-oblast-razrushi-sgradi-i-rani-hora/#ixzz2KwsdGF9O


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *