29/03/2024

Масови митинги срещу монополите и банковия произвол в цялата страна

Днес в 11 часа цялата страна ще бъдат проведени масови протести под надслов „Да запалим монополите“. В София В 11.00 часа ще започне протестът пред сградата на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, а в същия час втори лъч на протеста ще тръгне от Орлов мост. Двете групи ще се съберат пред НС. Организаторите подчертават, че протестът е граждански.

Протестите се провеждат за пореден ден, но се очаква днес да се съберат особено много хора.

В същото време в столицата в 12.00 ч. от пилоните на НДК ще тръгне протестно шествие под надслов „На БУНТ срещу високите сметки“. Националният протест е организиран от ВМРО.

В 11.00 часа пред БНБ в София пък ще започне национален протест срещу банковия произвол и безхаберието на БНБ.

Исканията, които се поставят на протестите срещу монополите са национализация на ЕРП-тата, премахване на всички посредници и поемане на техните функции от НЕК, разсекретяване на всички договори в енергетиката и поемане на отговорност от подписалите ги лица, електроенергията, проиведена от АЕЦ Козлодуй да се използва само за вътрешния пазар, индивидуални договори с топлофикационните дружества с право на прекратяване с едномесечно предизвестие и реално отчитане на изразходената топлоенергия.

Организаторите настояват за незабавна среща с президента Росен Плевнелиев, която да бъде излъчвана пряко по БНР и БНТ и на нея да няма политически партии.

Очаква се и българите в чужбина да се включат с мирни акции под надслов „Да подкрепим хората в родината!“ Те ще се съберат пред българските посолства във Великобритания, Германия, Гърция, Испания и т.н.

http://news.ibox.bg/news/id_316035773

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *