28/03/2024

Господ бави, но не забравя, изедници такива!

Бурни рокади в правителството на фона на все по-бурните протести на иначе апатичните българи. В такива случаи дежурният плиткоумен ход е жертвено агне, или бушон – чакахме го. И го дочакахме. Борисов изгони вицето си Симеон Дянков.

Но грабителството в тази държава премина всякакви граници на поносимост. Това че Бойко Борисов се опитва сега да го играе „доброто” ченге, което не прощава на лошите си ченгета – този път няма да промени нищо в негова полза (вижте още подробности тук).

Хората въобще не се интересуват кой ще е финансовият министър или новият вицепремиер, а как ще си платят не само последните сметки(и затлачените не от безотговорност, а от невъзможност) , както и сметките занапред, кредитите, с какво и докога ще могат да хранят, обличат и образоват децата си. Настръхнали са и от факта,  че вече оставят да им изпадат зъбите, защото не могат да си позволят зъболекар, от това, че често се чувстват обречени, ако недай Боже се разболеят по-сериозно, защото дори и осигурени здравеопазването не им осигурява почти нищо. А без пари – пиши се умрял.

Но сякаш най-вбесяващото е, че основните политически сили – разбирайте втръсналите ни стари муцуни, веднага започнаха да грачат и да правят самодоволно остроумни забележки за сегашните управници, от които публиката трябва да се убеди какви добри момчета са те и какви чудеса ще направят, ако гласуваме за тях и им дадем властта. Сякаш те никак, ама никак не са участвали в ограбването на страната и унижението на цял един народ. Нека си спомним какво ни причиниха от Иван Костов включително насам, пък и другите преди тях. Сякаш въобще по нещо се отличават от сегашните управници.

Господ бави, но не забравя, изедници такива – винаги идва ден да се връчи сметката на самозабравилите се…

Автор: Елена Емануилова

2 thoughts on “Господ бави, но не забравя, изедници такива!

  1. Убедено мога да кажа, че и слепия прогледна. Промяната започна.

  2. Промяната започна и ще продължи,дано доидат по-добри дни…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *