25/04/2024

„Да запалим монополите!“ – протестите в страната ескалират

Протести под надслов „Да запалим монополите“  се провеждат в цялата страна.

Протестиращите пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма заявиха, че дават максимум още една седмица на управляващите да изпълнят исканията им. В противен случай ги искат – „вън от властта”, предаде “Фокус”.

Звучат освирквания и скандирания „мафия” и „оставка”, както и „Всеки ден ще е така, до победата”. На протеста се развява българско знаме, голямо около пет метра. Част от протестиращите носят лозунги, на които пише: „Това не е протест, това е процес. Бунтът за нова България”, „Неграмотните мутри нямат място във властта“, „Крепостен роб на топлофикация! Докога?”, както и „Без ЧЕЗ, за да сме добре днес”, „Без ЧЕЗ не утре, а днес”, „Долу ГЕРБ”, „Еничари, краят идва”.

Спряно е движението по бул. „Г.С.Раковски”, където са застанали част от протестиращите. На протеста има засилено полицейско присъствие.
Сградата на министерството в столицата е оградена с полицейска лента и протестиращите не се допускат в близост до нея. Пред входа на сградата също има много полиция.

Над 5000 пловдивчани протестират в момента пред сградата на ЕВН в Пловдив. Над 1000 протестиращи посрещнаха останалата част от шествието пред сградата на EVN. Някой от протестиращите хвърлят домати към полицаите, но няма голяма агресия сред тях. Има много млади семейства с малки деца. Протестиращите носят лозунги, на които пише – „Надпартиен протест“ и „Край на апатията“.

Над шест хиляди варненци протестират срещу рекета на монополите, предаде кореспондентът на БГНЕС в морската ни столица. Непрекъснато броят на недоволните се увеличава. Целият площад пред община Варна е пълен с народ. Недоволните развяват националния трибагреник. Звучат революционни песни. Издигнати са и много плакати, сред които се открояват: „Национализация или смърт“, „Буда, ние не сме будали“. Хилядите протестиращи скандират „Мафия“, „Оставка“, „Революция“, „Българи, юнаци“, „Енерго-про вън“.

С блокада на главен път Е-79 протестиращите срещу монополите и ЧЕЗ в Благоевград днес ще искат оставката на правителството, предаде БГНЕС. Поредният, пети поред протест срещу ЧЕЗ, монополиста за югозапада, е насрочен днес за 11 часа.

http://dnes.dir.bg/news/antimonopolnite-protesti-13124015

Снимката е на БГНЕС

3 thoughts on “„Да запалим монополите!“ – протестите в страната ескалират

  1. „Боят настана,тупкат сърца ни…“ ВЪН ОТ Блгария монополистите и мафиотите!

  2. На енергийните вампири и главата да им отрежеш пак им е малко . . . Обаче сред протестиращите във Варна има ТИМаджийски провокатори, които целят омаскаряване на протеста.

  3. Днес беше добър ден за събудена България.Браво на всички.
    Аз поставих БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ на прозореца си в знак на подкрепа на протестите срещу цялата политическа паплач.
    Защо да не направят същото всички, които които подкрепят тези
    протести.ГОСПОД е с нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *