25/04/2024

Японец реже куршум, летящ с 300 км в час към него (видео)

Японецът Исао Мачии демонстрира умения, които до скоро смятахме, че се отнасят единствено за супер героите от комиксите.

Модерният самурай разрязва куршум, изстрелян срещу него с 300 километра в час от пистолет на разстояние от 20 метра.

Исао Мачии е главен преподавател в училище за самураи и е меко казано вдъхновяващ пример за неговите възпитаници.

Рефлексите и координацията между очите и ръцете му са толкова прецизни, че е вписан в Книгата на Гинес.

Според модерната самурайска общност той е най-добре боравещият човек на планетата с катана.

Наскоро японецът приема предизвикателството да бъде заснет от холивудски кинодейци, докато се опитва да разреже летящ срещу него куршум, който не може да бъде видян с невъоръжено око.

Както можете да се уверите от споделеното по-долу видео, японецът успешно разрязва във въздуха летящия към него със скорост от 300 километра в час куршум (представляващ в случая малко топче, което е 4000 пъти по-малко от бейзболна топка).

„Говорим за съвсем друго ниво на сетивност, защото той на практика не може да подходи към куршума визуално“, споделя след уникалния удар доктор Рамани Дървасула от Калифорнийския университет.

Земен или извънземен е Мачии? Чудно е как дългата му коса не му пречи за това изумително действие. Може би все пак е земен жител, който доказва, че наистина използваме само една смешно малка част от мозъците си.

http://inews.bg/

http://youtu.be/Qzhs1Z8Rwnk

4 thoughts on “Японец реже куршум, летящ с 300 км в час към него (видео)

  1. Както се чува и вижда,японецът замахва едновременно с натискането на спусъка на пистолета.Ятаганът изминава около 0,5 метра,т.е.40 пъти по малко разстояние от дистанцията от 20 метра.Това значи,че скоростта на ръката е била около 7,8 км/ч.,което не е невъзможно.Най-добрите спринтьори развиват около 40 км/ч.Но големият въпрос си остава: как нацели топчето?

  2. Оръжието не е ятаган ;) Катана е. А спринтьорите не развиват 40 км/ч в рамките на половин секунда. Трябва да се провери за какво време спринтьорите се изправят от стартовата си позиция за да се сравни скоростта.

  3. Ако трябва да съм по-точен,споменатата по-горе скорост е средна такава.Като най-прост случай можем да приемем,че става дума за равноускорително движение и ако това е така,в края на движението скоростта ще бъде два пъти по-голяма от средната,т.е.15,6 км/ч.При неравноускорително движение,квадратна или кубична парабола, „скорост спрямо изминатото разстояние“, скоростта в края може да е няколко пъти по-голяма.Но каквато и да е тя,при 300 км/ч скорост на топчето,достатъчно е само да се подложи острието на т.н.катан и то ще се среже веднага.А глупостта,че топчето е 4000 пъти по-малко от бейзболна топка е велика.Това значи ,че диаметърът му трябва да е поне 40 метра според това,както го виждаме на видеото.Едно доста голямо НЛО.

  4. Една корекция – гледано пропорционално,диаметърът на бейзболната топка би трябвало да бъде около 40 м.Съжалявам за грешката по-горе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *