24/04/2024

Топ пет на най-чистите държави в света

Най-зелените и екологино най-чистите държави бяха подредени в световна класация от Center for Environmental Law & Policy при Йелския университет. В топ пет логично и очаквано влизат Швейцария, Латвия, Норвегия и Люксембург и неочаквано за мнозина от нас и въобще – за живеещите далече от Латинска Америка – Коста Рика.

На първо място в света е Швейцария

Швейцарците са щастливи хора. Те имат възможност да живеят в прекрасна и чиста страна с чист въздух и вода. Според мнението на експерти от всички международни организации по защита на околната среда Швейцария в екологично отношение е най-стабилната и красива държава в света. Причина за това са прекрасният климат и планините, но също и фактът, че жителите на тази държава правят всичко възможно за поддържане на екологията в страната си.

На второ място е Латвия

Природата на Латвия е изключително живописна. Местните жители също допринасят много за поддържане на отлична екосистема в родината си.

На трето място е Норвегия

Норвежците много се гордеят с прекрасната околна среда на своята държава. Властите в Норвегия, също както и местните жители, воюват срещу глобалното затопляне и се грижат за природата в своята страна.

На четвърто място е класирана красивата малка държава Люксембург

Тук масово се използват алтернативни източници на енергия, а също и еко конструкции.

Коста Рика се настани на петото място сред най-чистите страни в света

Местните власти активно засаждат нови гори и поддържат екосистемите в отлично състояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *