23/04/2024

Светкавица в миризливото блато

Като мълния, ударила блато, блесна изразената позиция от новия главен прокурор Сотир Цацаров, която не съвпада с тази на Вожда и Ръководителя на държавата (вижте подробности тук).

„Значи можело, значи браво“, са светкавичните оценки на форумците на тази невиждана в България ситуация от 60-70 години насам.

Покълнаха и първите надежди. Първо – за справедливост и второ, за добро име на родината ни, която силно обичат дори повечето от напусналите я завинаги.

Но, уважаеми г-н главен прокурор, зажаднелият за справедливост  български народ ще чака още и постоянно такива доказателства от вас и въобще – от правосъдната система. Защото всички помним какви чудеса от типа гьонсурат направиха вождовете, за бъде избран именно Цацаров за нов главен прокурор.

Поради тази причина съществуват напълно реални опасения в момента да гледаме спектакъла „Доброто и Лошото ченге”. Театър най-напред – за пред българите, че изборите за парламент направо думкат на вратата. И второ, за пред Брюксел, че там омаляха да ни показват кирливите ризи, които нашите управници в един глас – независимо от цвета им, ги представяха като поздравления за личните им успехи.

А при толкова много „успехи” – какви реформи, какви пет лева?…

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *