25/04/2024

Русенец осъди банка „Уникредит“ за надвзети пари по кредит

Русенецът Пламен Стоянов осъди на две инстанции банка заради надвзети пари по кредит.

Окръжният съд в Русе е решил преди месец, че „Уникредит” трябва да върне на мъжа 4677 лева. причината е, че те са надвзети от незаконно променени условия за формиране на лихвата, съобщи бТВ.

Пламен тегли кредит през 2007 г. Той подписал договор с формула за изчисление на лихвения процент, предложена от банката. През 2008 г. oбаче формулата, предложена от банката, става изгодна за клиентите, но не и за финансовата институция. Банката променя условията за изчисление в движение, като въвежда компонент „премия“. Така, вместо вноската да намалее, както би трябвало според първата формула, с премията стига до нивата при сключване на договора.

Мъжът първо се опитал да се разбере с банката с добро и предложил на два пъти споразумения. Те обаче не били приети. Така се стигнало до съда, където той победил. От банката обаче не са съгласни с решението на магистратите.

Самият Пламен е от Русе, но отдавна живее в чужбина. Там работи като софтуерен инженер и се занимава с писането на софтуер за банки.

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/rusenets_osadi_banka-173478.html
  

One thought on “Русенец осъди банка „Уникредит“ за надвзети пари по кредит

  1. За повече информация в сайта на Пламен Стоянов http://plamen1967.wordpress.com/myloan/ където е описано всичко и ще бъде в полза на всеки пожелал да си търси правата . Информация и във фейсбук групата „Да спрем рекета с лихвите на Уникредит Булбанк“ http://www.facebook.com/groups/118503631508052/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *