19/04/2024

Подарете си няколко години повече живот! Вижте как

Мъжете в днешно време живеят средно до 75-годишна възраст, а жените до 81 (в Германия).

Според безброй проучвания, има стотици начини да си „подарите“ още няколко допълнителни години живот – поне статистически. От express.de представят списък с няколко идеи за дълъг живот:

Вземете си куче:
+ 1 година

Кучетата винаги са верни на своите стопани и ги карат често да ходят на разходка, което, според проучване, проведено от Калифорнийския университет, би довело до една година по-дълъг живот.

Правете секс редовно:

+ 1 година

Който прави секс на всеки трети ден, облекчава стреса и намалява сърдечно-съдовите проблеми, според американско проучване. Това обаче не значи, че ако го правите още по-често, ще удължите продължителността на живота си с още повече години.

Женитбата:
+ 2 години

Женените мъже живеят средно две години по-дълго от неженените, установиха от университета в Магдебург. Причината за това е, че те се хранят по-добре и ходят на лекар по-често.

Жените, обаче, губят по година и половина от живота си, когато са омъжени. Това е, защото хабят много сили по грижите за техните съпрузи. Те могат да компенсират тази година и половина с 15-минутна физическа активност ежедневно. Това води до три години по-дълъг живот.

Не се заседявайте много:
+ 2 години

От центъра за биомедицински изследвания в Луизиана са установили, че човек, който дневно се намира в седнало състояние по-малко от средно три часа, може да удължи живота си с около две години.

Редовният сън:
+3 години

Жените се нуждаят от седем часа сън на нощ, а мъжете от осем. Това твърдят изследователи от университета в Уоруик.

Завършването на висше образование:
+ 3 години

Образованието води до по-дълъг живот. Който има поне завършено средно образование, живее средно три години по-дълго, отколкото някой със сертификат за начално или основно образование.

Децата:
+ 3 години

Проучване в Обединеното кралство сочи, че жените с деца живеят около три години повече от тези без. Дори и при мъжете бащинството влияе на волята за живот – те живеят по-предпазливо от мъжете без деца.

Насладете се на средиземноморската кухня:
+ 3 години

По-малко месо, повече риба, чист зехтин, свежи плодове и много зеленчуци: който се наслаждава на средиземноморската кухня, може да удължи своя живот с около три години, според учени от Университета на Гьотеборг. Причината? Многото антиоксиданти в тези храни.

Ходете на църква:
+ 4 години

Редовното посещаване на църква носи средно четири допълнителни години живот, според проучване на Университета на Айова.

Спечелването на награда „Оскар“:
+ 4 години

Според американско проучване върху 1649 актьори, тези, които са спечелили престижната награда, са живели средно четири години по-дълго от колегите си без какъвто и да е трофей.

Целувайте се повече:
+ 5 години

По-честите целувки (по няколко пъти на ден) удължават живота с до пет допълнителни години, както е установено от американския център за сексуално поведение в Лос Анджелис.

Не ставайте въздържатели:
+ 4 години

Всекидневното пиене на чаша вино може да доведе до четири допълнителни години живот – за разлика от въздържателите, според холандско изследване. Тези, които пият вино, живеят до четири години по-дълго и имат значително по-малко сърдечни проблеми.

http://profit.bg/news/Kak-da-dozhiveete-do-222-godini/nid-100868.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *