19/04/2024

Откриха загадъчни космически обекти в китайската пустиня

Нови загадъчни обекти бяха открити на територията на Китай. Те са намерени от бивш агент на ЦРУ, който педантично изучава света с помощта на програмата  Google Earth. Американските власти се опасяват, че загадъчната находка може да провали плановете на САЩ за провеждане на нови космически изследвания, пише Wired.

Алън Томпсън отдавна изучава планетата с помощта на Google Earth. Неотдавна, без да излиза от дома си, той откри секретен ракетен център в Иран и няколко странни съоръжения в пустинята Гоби, чието предназначение и досега не е известно. Този път вниманието на бившия агент от разузнаването е привлечено от пустинна област близо до китайския град Кашгар.

Забелязаните от разузнавача обекти представляват комплекс от няколко огромни съоръжения. Дължината на повечето от тях превишава сто метра. Едната постройка е във формата на подкова.

Американските власти сериозно са се разтревожили, научавайки за находката на Томпсън тъй като разузнаването отдавна съобщава са провеждащи се в Китай „антиспътникови” експерименти. За това, че китайците се стягат да покорят космоса, новинарските агенции съобщиха още през есента на 2012 г. така че опасенията на американците по отношение на странните постройки на „конкурентите” съвсем не са безпочвени.

Според друга версия Томпсън се е натъкнал на обикновена постройка тъй като районът, където се намира Кашгар, е специална икономическа зона. В скоро време на тази територия се предвижда да бъдат реализирани много грандиозни проекти – от строителството на железница до разрушаването на древни мюсюлмански постройки, разположени в центъра на града.

Към настоящия момент експертите се затрудняват да дадат предпочитанието си към едната или другата версия.

One thought on “Откриха загадъчни космически обекти в китайската пустиня

  1. …“новинарските агенции съобщиха още през есента на2012г…“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *