20/04/2024

Надупчиха с четири куршума Златко Баретата на влизане в съда (видео)

Златомир Иванов-Златко Баретата е бил прострелян на влизане в Съдебната палата в София. Той е с 4 огнестрелни рани в корема и крака, съобщи зам.-директорът на СДВР Иво Спиридонов. В бедрото е ранен и един от охранителите му – Атанас Станков. Сигналът за стрелбата е подаден в 9.35 ч.

44-годишният Иванов бе откаран с линейка в „Пирогов“, след като бе изнесен на носилка от сградата на Съдебната палата, предаде „Фокус“. На плочките отпред останаха кървави следи.

Настанен бе първо в шокова зала, а след това е започнала операция, съобщиха от пресцентъра на „Пирогов“. Оттам допълниха, че Баретата е с няколко огнестрелни рани в корема и крайниците.

В сградата срещу Съдебната палата имаше пожар, който вече е напълно погасен. Стреляно е от апартамент на таванския етаж с площ около 100 кв.м., който минути след атентата е подпален. Пожарът е с цел да се прикрият уликите, смятат полицаи, предаде БЛИЦ. Вероятно е стреляно със снайпер, съобщи БГНЕС. Според очевидци обаче стрелба е имало както от сградата срещу Съдебната палата, така и пред самата палата.

Златко Баретата е влизал в съда, където днес трябваше да се проведе поредното заседание по делото срещу него и още 20 души. През февруари миналата година Софийски градски съд го осъди на 8 години затвор за ръководене на престъпна група за наркоразпространение. Днес процесът трябваше да стартира на втора инстанция, но бе отложен за 12 февруари.

„Златомир Иванов не е казвал да е имало отправяни заплахи срещу него“, заяви пред журналисти адвокатката му Марияна Тодорова, цитирана от „Фокус“.  Тя за последно разговаряла с подзащитния си в събота и неделя, за да обсъдят делото.

„Това е организирана работа, явно има два екипа“, коментира един от другите подсъдими – Валентин Луков. По думите му Златко Баретата за първи път влиза през централния вход на Съдебната палата, тъй като по принцип влизал в сградата през някой от страничните входове.

Според Луков, ако стрелците са били професионалисти, явно е трябвало да имат два екипа, които да са чакали на двете места. Той не знае защо Баретата е минал през централния вход, а не както обикновено, но предполага, че е бързал. „Глупава история, луди хора има“, каза още Валентин Луков. Той е бил в Съдебната палата, когато започнала стрелбата, видял хора да тичат, отишъл при Баретата, попитал го как е и той му казал, че е добре.

Районът около Съдебната палата е отцепен. В сградата се влиза само през страничен вход. Движението е блокирано.

Започнали са разпити на живеещи в сградата срещу Съдебната палата, откъдето вероятно е стреляно, за това как е избягал стрелецът. Изяснява се и кой е собственикът на таванското помещение, от което се предполага, че е стреляно.

Коментар от форума: Организираната престъпност, която бе до момента само с пречупен от Цветанов гръбнак, вече е и допълнително лошо ранена от неорганизираната престъпност, с която нашият министър, очевидно е пропуснал да се справи за последните 4 години.
jingiby

http://dnes.dir.bg/news/strelba-zlatomir-ivanov-baretata-pokushenie-baretata-12948816

Снимката е на БГНЕС

One thought on “Надупчиха с четири куршума Златко Баретата на влизане в съда (видео)

  1. Вълците обичат да ядат, себеподобни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *