29/03/2024

Мръсният двоен стандарт в България

Вече трети ден новината за неуспешния опит за стрелба с бутафорни патрони на Октай Енимехмедов срещу Ахмед Доган си остава водеща в България. Срещу дръзкия стрелец, който за разлика от Доган, за малко не умря при бруталната саморазправа с него, е повдигнато обвинение за закана за убийство и хулиганство.

Сега вижте повече подробности ТУК за едно 18-годишно фукливо лайненце от Ямбол. Значи става сдърпване на пешеходна пътека с жена и фукльото вади  газов пистолет срещу жената. И не само го вади, ами и стреля.

Сега внимавайте много в детайлите: Октай Енимехмедов е обвинен от прокурорите за закана за УБИЙСТВО и хулиганство. Лайненцето от Ямбол – САМО за хулиганство (единствената надежда е в бързината репортерът да е пропуснал да напише точно цялото обвинение на ямболския наглец, но едва ли – нека не се надяваме напразно).

Да теглим чертата: Когато някой вади газов патлак срещу такива като лидера на ДПС, обвинението съдържа и формулировката „закана за убийство”. Когато става дума за световно неизвестна млада жена се говори само за хулиганство.

И това не е никак случайно. От десетилетия тези хора – по върховете, се изживяват като свръхценни, едва ли не безсмъртни като боговете. Животът на обикновения човек в България – отдавна не чини в очите на шепата живеещи добре и пукната пара.

Честолюбивите ни прокурори и съдии, които скачат срещу всякакви повсеместни и ежедневни недоволства срещу тях, окачествявайки ги като  несправедливи, дори не се усещат доколко стоят право, но съдят криво, защото им идва отвътре. Така са обучавани, това се очаква от тях от работодателите им: да делят хората на свръхценни и малоценни и малотрайни у нас. Това е вече естествено им състояние на духа, това е обичайното положение на една държава, чиито основи от десетилетия са стъпили върху несправедливостта.

Това е положението. Темида в България не е сляпа. Тя винаги знае къде, какво и как да гледа…

Автор: Елена Емануилова

One thought on “Мръсният двоен стандарт в България

  1. Точно това е истината и това е само един от многото случаи. За съжаление така ще бъде докато дремем и се оставяме да ни мачкат. В нормална страна щеше да има огромни демонстрации в защита на Октай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *