19/04/2024

Ген. Атанасов: Покушението срещу Ахмед Доган е само театър

Покушението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган е само театър, но не е лесно да се каже кой точно го режисира. Това заяви о.з. ген Атанас Атанасов в телефонно интервю за Би Ти Ви като отказа да се спира на конкретни версии.

Атанасов е бивш шеф на Национална служба сигурност от времето на правителството на Иван Костов, а сега е член на ръководството на ДСБ.

Атанасов определи нападението като тежка политическа провокация и го обвърза с новината за оттеглянето на лидера на партията, която той трябваше да съобщи лично в речта си по време на конференцията на ДПС, но се знае от няколко дни от доста хора.

„Целта на покушението не е била убийство, защото използваното средство е негодно за постигане на резултата,“ коментира още генералът с уточнението, че ако някой е решил да прави атентат, е щял да си купи истински пистолет.

Според него, след промените в статуквото (оттеглянето на Доган от лидерския пост), има много разтревожени хора, включително и вътрешнопартийни от ДПС, които могат да загубят позициите си.

„Ахмед Доган се беше превърнал в много сериозен воденичен камък на врата на собствената си партия“, заяви още в интервюто си ген. Атанас Атанасов.

По думите му, сега след оттеглянето му, вратите за коалиция с ДПС ще се отворят в повече посоки. „Преди имаше политически сили, които изобщо не можеха да си представят, че могат да разговарят с ДПС заради лидера на партията. Новото ръководство ще има възможност на чисто да започне политическите си контакти. Отварят се нови врати – ако сега можеше само на ляво, сега вече ще може и на дясно,“ каза още Атанасов

Сега Доган ще се отдаде изцяло на бизнеса на партията, изрази увереност Атанасов, който обвърза  посочването на наследника му Лютви Местан с факта, че явно последният се е държал най-лоялно през всичките години и от тук насетне те заедно (Доган и Местан) ще могат да управляват по различни пътеки развитието на тяхната партия.

Атансов определи Местан като най-високия ерудит с утвърдени демократични принципи, но с уточнението, че той е бивш съдрудник на Държавна сигурност. „Местан си изгради образа на парламентариста от ДПС, а като опозиционна партия тя трябва да прави политика именно в парламента“.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/01/19/1987251_gen_atanas_atanasov_pokushenieto_sreshtu_ahmed_dogan_e/

One thought on “Ген. Атанасов: Покушението срещу Ахмед Доган е само театър

  1. Абе, ние нямахме ли един министър председател Бойко Борисов?
    И циганина манго се изказа по въпроса, а Бойко още не се е мярнал пред медия, да му видиме физиономията.
    Знаете ли, защо го няма? Защото е напълнил гащите. Посрал се е и се е скрил, да не го запукат и него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *