25/04/2024

Феноменът светлинни кръстове в Нова Зеландия (снимки)

През последните години в Нова Зеландия зачестиха случаите на появата на необикновени светещи кръстове. За този феномен от време навреме пишат вестниците и списанията на далечната островна държава, темата се обсъжда по телевизиите.

Първото по давност съобщение за появата на кръст от светлина в Нова Зеландия е на жена, която разказва, че когато била дете и живяла в Waiuku район в южната част на Окланд, в дома й избухнал пожар. Хората не пострадали, но домът им частично изгорял. Незасегнати останали само помещенията, които били до банята.

След пожара върху стъклата на нейните прозорци открили светлинни кръстове. Жената смята, че това е било знак за спасяването им от пожара. Когато в медиите започнали да се появяват фотографии на такива кръстове, сред тях тя разпознала и „техните”.

От 1994 г. из разни градове на Нова Зеландия са събрани 11 съобщения за този феномен. Добре описан е случай на появата им в прозорците на дом в района на Epsom ( в центъра на Окланд), те са фотографирани. Две седмици преди това в този дом се установил известният английски художник и езотерик Бенджамин Крем (Benjamin Cr?me), който пристигнал в Нова Зеландия, за  да изнесе свои лекции.

След неговото отпътуване кръстовете били открити от човека, който наглеждал жилището при дълги отсъствия на неговите стопани. По-късно кръстове от светлина се появили по стъклата на различни домове в Окланд: Beachhaven (1997), Devonport (1997), Glen Innes (1998), на стъклото на индийския кинотеатър в Balmoral (1998), в Buckland Beach (1999) и отново в Epsom (2000).

При последния случай кръстове се появили на стъклата на Rretirement village (дом, в който живеят възрастни хора) на Великден. В същата 2000 година кръстове бяха открити едновременно на два католически храма в Newton. А през 2008 г. светлинен кръст бил видян на входната врата на едно от жилищата в Takapuna. Когато се появил такъв знак и на прозорците на дом в Devonport той бил оценен като знак на Христос.
До този момент човекът, влязъл в това жилище преди три седмици, бил в депресия, защото имал много житейски проблеми. За него този кръст станал знак на надежда.

Има ли обяснение?

Обикновено такива кръстове се появяват от някакъв външен източник на светлина. Така през 2007 в Оtumoetai  – район в град Тауранга, стопанинът видял кръст от падаща светлина от уличен фенер. Кръстовете били много. Те обиколили дома си, по стената на една от стаите и по вратите , също имало светлинни кръстове.

Такива кръстове често са обкръжени със светлина. Понякога  се появяват на стъклата, докоснати от светлина. Обикновено такъв феномен възниква от свещи или лампи. Но през ноември 1999 г. на стъклото на входната врата на малка къщичка, разположена зад основния дом в Bucklands Beach се появил кръст, който през цялото време изменял цветовата си гама. Семейството обаче открило, че този ефект бил предизвикан от телевизора, работещ в стаята им.

Бележка на www.snaiper-bg.net: Със сигурност често някои удивителни явления имат съвсем банална причина и обяснение. Но са възможни и други варианти. Например, говори се, че император Константин, който все още отричал християнството, преди голяма тежка битка видял в небето голям светещ кръст. Спечелил битката и това станало причина да приеме християнството и да спре гоненията на последователите на новата религия.

А около 1981 година по време на голяма международна проява в пловдивския Панаир, из града по витрините на магазините започнаха да се появяват изображения на Богородица, които след няколко часа изчезваха.

Години по-късно се заговори за проекта „Син лъч” (вижте подробности тук), чиято цел е чрез огромни холограми да провокира страхове и паника и по този начин да манипулира човечеството с цел завладяването на света от малка група хора.

Дали Богородиците в Пловдив от онова време не бяха пробна серия от този проект?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *