03/02/2023

Чужди медии се подиграха на новогодишния гаф на президента Плевнелиев

Президентът на България Росен Плевнелиев си навлече подигравки, след като планини в щата Колорадо бяха използвани за илюстрация на красотата на българската природа, коментира Ю Пи Ай.

Новогодишната реч на българския президент Росен Плевнелиев бе белязана от едно „несъответствие“, предаде и АФП.

Плевнелиев получи похвали за по-емоционалния си подход от предшественика си Георги Първанов по време на първата си телевизионна реч по случай Нова година от началото на мадата си, но някои интернет коментатори си направиха шеги на негов гръб, след като снимка на Скалистите планини бе показана по време на част от президентската реч за красотата на българската природа, коментира Ю Пи Ай, цитирана от „Фокус“.

Създателят на колажи Владимир Дойчинов, известен под псевдонима Ладо, бе първият, който забеляза грешката и разпространи новината в социалната мрежа. Групата „Окупирай България” във „Фейсбук” се пошегува, че явно страната е била присъединена към САЩ.

Докато държавният глава хвалеше красотите на българската природа, на фона бе прожектирана снимка на северноамериканската планинска верига Скалистите планини, предаде АФП в кратък коментар за „несъответствието“, цитирана от „Фокус“.

За място на първата си новогодишна реч новият президент Плевнелиев направи оригинален избор и произнесе обръщението си от зала на библиотека, като на заден план на екрана бяха прожектирани снимки, които илюстрираха думите на държавния глава.

Докато говореше за „уникалната природа” на България се появи снимка на заснежени върхове. Проницателни зрители обаче веднага забелязаха, че това е пейзаж от Скалистите планини в американския щат Колорадо.

http://dnes.dir.bg/news/rosen-plevneliev-skalistite-planini-12723039

(Visited 220 times, 1 visits today)

One thought on “Чужди медии се подиграха на новогодишния гаф на президента Плевнелиев

  1. иначе се смеем на македонците че присвояват всичко, е сега за чуждите медии и ние сме същите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *