19/04/2024

България на дъното в проучване „Къде е най-лошо да се родиш“

Проучване на Economist Intelligence Unit определи Кения, Нигерия и Украйна като едни от най-лошите страни в света,  в които можеш да се  родиш. България е  на 61-во място.

“Компанията е изследвала 80 страни, като ги класира според 11 показателя, за да  определи ” коя страна предлага най-добрите възможности за здравословен, безопасен и балагополучен живот за години напред ”, се казва в публикацията на изследването.

Отчетени са икономическият климат, стандартите на  здравеопазване, политическата свобода, равенството на половете, безопасността на труда, престъпността, както и икономически прогнози за 2030 г., когато децата, родени сега ще са в зряла възраст.

Лидерите в това проучване са Швейцария, Австралия и Норвегия. Сред първите са още  Ирландия, Нова Зеландия, Канада, Австрия, Хонг Конг, Сингапур, Тайван.

“Бедността, насилието и / или липсата на свобода  определя най-лошите страни за раждане … Трите най-лоши страни в дъното на класацията са Нигерия, Кения и Украйна, пише “Вашингтон пост “.

“Неравенството плюс бедността – това е много по-лошо, отколкото бедността. Три красноречивите примери тук са Ангола, Казахстан и Украйна.

А България е класирана на 61-място, зад такива страни като Куба, Румъния, Иран.

http://www.economist.com/news/21566430-where-be-born-2013-lottery-life

Read more: http://30dumi.eu/2013/01/izsledvaneto-stranite-v-koito-e-naj-dobre-da-se-rodish-postavi-ba-lgariya-na-da-noto/#ixzz2I3cBJBJZ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *