19/04/2024

Властите на Амстердам строят специални селища за отрепки

Решението е като взето от иносказателната книга на Оруел: администрацията на Амстердам е заделила $ 1 млн., за да изселва хулиганите в специални селища в провинцията, пише в блога на вестник The Washington Post репортерката Катлийн Дюи, позовавайки се на Би Би Си.

Този план вече се критикува като е наричан “селища  за отрепки”. Според Би Би Си и Der Spiegel, селищата от “контейнерни къщи” ще се появят в отдалечени райони, а жителите им ще бъдат под зоркото наблюдение на социалните работници и полицията.

За какви престъпления ще гонят от Амстердам (на снимката – гледка от града) ? “Според Би Би Си  така ще се наказват семейства, които  постоянно тормозят другите. Например, тези, които  се подиграват на гей съседи или заплашват свидетели на обвинението”,  се казва в статията.

Критиците са разтревожени от паралели с идеята на крайно десния политик Геерт Вилдерс. Той също предложи да се изпраща такава  “паплач” в  специални селища.

Read more: http://30dumi.eu/2012/12/vlastite-na-amsterdam-shte-izselvat-narushitelite-na-reda-v-spetsialni-selishta-za-otrepki/#ixzz2EBKeKShl

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *