05/08/2020

НАСА разпространи клипа: „Защо светът не свърши вчера“ (видео)

Национално управление на САЩ по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (НАСА) пусна в Youtube видео „Защо светът не свърши вчера“.

Клипът започва с появата на Земята и датата 22.12.2012 г. След това докториски гас казва: „Ако гледате видеото, това означава едно единствено нещо – светът не е свършил вчера“.

Учените от НАСА казват, че слуховете в социалните медии и интернет за преждевременната гибел на Земята са били породени от неразбиране на древния календар на маите, който свършва на датата 21 декември 2012 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Това е само краят на един цикъл и началото на нов. Това е същото като на 31 декември – календарът ни свършва, но нов календар за следващата година започва на 1 януари“, заяви Дон Йоманс, ръководител на програма на НАСА за изследване на близки до Земята обекти, в друго видео в Youtube.

Снимки, посветени на предполагаемия край на света

Според историята, разпространявана по интернет, огромна планета, наречена Нибуру, приближава към Земята и ще причини гибелта й.
„Ако това беше така, ние отдавна щяхме да сме я видели, а ако беше невидима някакси, щяхме да видим влиянието й върху съседните планети. Хиляди астрономи, които наблюдават нощното небе непрекъснато, никога не са я виждали“, посочи Йоманс.

Колкото до въпроса дали НАСА крие опасността, за да предотврати масова паника, ученият отбелязва: „Можете ли да си представите хиляди астрономи да пазят една тайна от обществеността в продължение на години?“

По-ранна ваканция

В десетки училища в американския щат Мичиган коледната ваканция започна по-рано поради страх от настъпването на „края на света“, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позовава на американски медии. Вчера поради тази причини на училище не отидоха хиляди деца.

По думите на местните власти, „разпространяваните слухове за края на света разсейват учениците и дезорганизират учебния процес“. Именно поради това било взето решение учебните заведения да затворят врати не на 24 декември, а няколко дни по-рано.

http://dnes.dir.bg/news/nasa-maite-kri-sveta-12667184

http://youtu.be/QhKSWP_UCvY

(Visited 109 times, 1 visits today)

One thought on “НАСА разпространи клипа: „Защо светът не свърши вчера“ (видео)

  1. Може би още не е късно. А и кой твърди, че предстои масово измиране на човечеството! Надяваме се на промяна, коренна промяна. Очакваме нов по-справедлив свят

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *