19/04/2024

Касапницата в САЩ смени филмите с насилие по телевизиите с комедии

Масовото убийство в училището в Нютаун в американския щат Кънектикът смени трилърите с романтични комедии.

Трагедията, в която бяха убити 26 души, между които 20 деца на възраст от 5 до 10 години, принуди Холивуд да излъчи предупредителни съобщения преди показването на продукции с насилие и да направи промени в телевизионни програми, както и да отмени премиерните прожекции на някои филми, съобщават световните медии.

Филмовото общество на центъра Линкълн в Ню Йорк отмени прожекцията на новия филм на Том Круз „Джак Ричър“, която щеше да включва разговор с актьора. В Питсбърг също беше отменена планирана премиера на продукцията, в която Круз играе хладнокръвен снайперист. В Лос Анджелис не се състоя премиерата на друг филм с насилие – „Джанго без окови“ на режисьора Куентин Тарантино.

Кабелната телевизия „Ейч Би О“ отложи излъчването на криминалния трилър „Контрабанда“, който беше заменен с романтичната комедия „Оглупели от любов“. ТВ каналът „Шоутайм“ пък излъчи специално предупреждение преди трилър сериала „Родина“ и филмовата поредица за масов убиец „Декстър“. Предупреждението гласеше: „В светлината на трагедията, която стана в Кънектикът, предстоящата програма съдържа кадри, които може да бъдат смущаващи“.

Повечето известни екшън актьори засега запазват мълчание по спорния въпрос за контрола върху оръжията след масовото убийство. Водещи екшън герои като Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Дензъл Уошингтън, както и Брад Пит и Джордж Клуни, все още не са казали пред обществеността почти нищо по въпроса.

Дългогодишни защитници на контрола върху оръжията като актрисата Сюзан Сарандън и режисьора Майкъл Мур веднага се застъпиха за каузата в коментари в Туитър след трагедията. Десетки хиляди американци пък подписаха онлайн петиции, призоваваща за затягане на контрола върху оръжията. Актьорите Алек Болдуин, Кърт Ръсел и Ева Лонгория вече призоваха правителството на САЩ да затегне контрола върху продажбата на огнестрелно оръжие.

Междувременно и кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг призова американските власти сериозно да се заемат с решаването на проблема с насилието с употреба на огнестрелно оръжие. Градоначалникът подчерта, че в резултат на употреба на огнестрелно оръжие всеки ден биват убивани средно 34 американци.

Бележка наwww.snaiper-bg.net: Да видим докога ще трае филмовата „карантина“. А какво е у нас? Местиш се от канал на канал и в 90 на сто от случаите срещу теб се насочва дуло на оръжие или пък някой се бие до кръв. Ами игрите – преливат от насилие.

Децата приемат всичко буквално, те още нямат точна мярка за добро и зло. Децата растат с мисълта, че няма нищо по-естествено от това да убиеш някой – нали така правят супер героите?

Всичко се връща…

http://standartnews.com/svyat-svyat/tragediyata_v_nyutaun_smeni_trilarite_s_komedii-171772.html

    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *