24/04/2024

Учен: Болестта СПИН просто не съществува

Информациите за появата на смъртоносни за човечеството вируси и нови заболявания не са нищо друго, освен прекрасно смазана бизнес машина, твърди учен от Иркутск.

Както показва опитът от минали години обявяването на начало на епидемия или за появата на ново смъртоносно заболяване, може да става доста оперативно. Дори в случаите, когато в природата подобно заболяване въобще не съществува.

Медиите могат да разтръбят всякаква информация по цялото земно кълбо за броени минути. Но в действителност, уверен е доцент Агеев, голяма част от заболяванията, с които усилено се бори целият свят чрез използването на скъпи и ниско ефективни лекарства, просто не съществуват.

От началото на 90-те години Владимир Агеев се занимава с проблемите на СПИН. Ученият твърди, че за целия период на изследване е натрупал достатъчно доказателства за това, че такова заболяване в природата просто не съществува. Това Агеев заяви пред цялата световна медицинска общественост, след което той е наречен ХИВ дисидент.

Но неговото мнение напълно споделят повече от 6 хиляди лекари. Тяхната позиция се разпространява и върху съобщенията през 2003 г. за появата на атипична пневмония. Тогава се тръбеше, че в Югоизточна Азия се е появил вирус и неговите симптоми са много характерни за грип или ТОРС (атипична пневмония). Но всички летални изходи в случаите на заболели с новия вирус са регистрирани при възрастни хора. Агеев твърди, че тази инфекция не е по-опасна от грип за онези хора, които навреме започват да се лекуват и не допускат възникването на усложнения . Тоест тя не е смъртоносна.

Но всички съобщения на медиите за нови вируси или смъртоносни заболявания веднага предизвикват паника след хората. Имало е дори опити да се представи пневмонията като вид пандемия, за да се продават възможно най-много скъпи лекарства. Но както отбелязва Агеев в света не е проведена нито една научна конференция, посветена на атипичната пневмония. А това според него означава, че учените не придават голямо значение на заболяването.

Ученият смята, че всички смъртоносни заболявания, за които в последно време се тръби, не са нищо друго, освен вируси-мутанти на обикновените респираторни вируси. Лечението им винаги ще бъде традиционно и главното е да започне навреме, а не да се оставяме паниката да ни завладее.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *