20/04/2024

Войната между Израел и Палестина ескалира

Трима палестинци, сред които малко дете, са убити при нов въздушен удар на израелската армия в ивицата Газа.

23-годишна жена, 35-годишен мъж и 5-годишно момче загинаха при бомбардировката. Разрушен бе и полицейски участък в най-големия град в крайбрежния анклав.

Ивицата Газа бе обстрелвана през нощта и от израелски бойни кораби. С последните жертви броят на убитите от началото на израелската военна операция в сряда достигна 83 души – 80 палестинци и трима израелци. Най-малко 660 палестинци и 41 израелци бяха ранени.

Общо 29 палестинци, мнозинството от които жени и деца, бяха убити в неделя – най-смъртоносният ден от началото на израелската военна операция.

Междувременно израелските власти обявиха, че по време на петте дни на провеждане на военната операция в Газа са отразили около 44 милиона кибератаки срещу правителствените интернет сайтове.

Ливанско издание припомня, че в събота представители на хакерската групировка „Анонимните” съобщиха, че са разбили бази данни на почти 700 израелски интернет страници, включително сайта на една от най-големите израелски банки. Това изявление на хакерите не бе коментирано от официален Тел Авив.

http://btvnews.bg/svetut/nov-udar-nad-gaza-s-naprezhenieto-v-raiona-raste-i-broyat-na-zhertvite.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *