18/10/2021

„Проклятието Онасис“ застигна по жесток начин Атина

Ужасяващ инцидент сполетя Атина Онасис по време на тренировка в холандския град Валкенсворд. 27-годишната наследница на милиарди, която е професионална състезателка по конен спорт, е паднала от коня по време на тренировка, предадоха агенциите.

Докато прекачала едно от препятствията внучката на покойния гръцки корабен магнат Аристотел Онасис изгубила баланс и била изхвърлена от гърба на животното при прелитането над бариерата.

Младата жена веднага била откаврана в болница.

„Състоянието й е тежко, дори много тежко“, бяха първите думи на нейния съпруг и треньор – известния бразилски ездач Алваро Афонсо де Миранда Нето, познат повече с прякора си Дода ( на снимката е той с Атина).

Обстоен преглед в болницата показал, че Атина има сериозни поражения на гръбначния стълб, предизвикани от тежкото падане. Според вестник „Блик“ тя има счупен прешлен в областта на гърба, а испанските медии съобщават за фрактура на шиен прешлен.

Веднага след инцидента Дода е отменил всичките им ангажименти. По програма днес и утре те трябваше да участват в Гран при на Германия в Щутгарт. Надпреварата тази година ще се състои за 28-и път, а премията за победителя е 100 000 евро.

Според Дода една от причините за страховития инцидент е, че в Холандия Атина е тренирала със своя нов кон, с който още не се е сработила напълно. Тя се сдобила преди броени дни със 7-годишния жребец Ракхъм Джо, който вече е ставал шампион на Франция.

Сега обаче Атина за известно време ще трябва да забрави ездата. „Да благодарим на Господ, защото нещата можеха и да са много по-лоши“, коментира Дода и изрази надежда, че съпругата му, която през 2003 година наследи над 8 милиарда евро, скоро отново ще е на крака.

Трагичната съдба се предава от поколение на поколение във фамилията Онасис. Атина твърди, че името й е на семейна поличба, известна като „проклятието Онасис“.

За да се спаси от сянката на своя род, тя обяви, че има намерение да предостави голяма част от наследените пари за „благородни цели“.

В биографичната книга „Атина – последната Онасис“ на Крис Хитчинс се припомня епизод от преди пет години, когато Атина моли втората си майка Габи „да я спаси от проклятието на парите“.

„Парите убиха майка ми“ – казва Атина.

Заради тях тя мрази своята родина и на 13 години дори си навлича ненавистта на сънародниците си, признавайки откровено: „Мразя всичко гръцко.“ В интервю за списание „Оджи“ тя отива още по-далеч: „Искам да забравя фамилията Онасис. Тя е причина за всички проблеми.“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1637606

(Visited 236 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *