05/08/2020

Продават комплект за оцеляване на 21 декември само за 27 долара

Руснаците ще могат да посрещнат пророкувания от маите апокалипсис напълно подготвени, благодарение на комплект за оцеляване за 27 долара, предаде агенция ЮПИ, цитирана от БТА.

В него е включена бутилка водка, както може да се очаква, и парче въже, за по-мрачно настроените оцелели.

За тези, които смятат, че ще могат да надживеят края на света, предвиден за 21 декември, в пакета са вместени още опаковка брашно, рибена консерва, свещи, кибрит, бележник, молив, сапун, лекарства за сърце както и други медикаменти. В комплекта е приложено и ръководство за правилата на редица пост-апокалиптични игри, с които оцелелите да убиват времето си след края на света.

Новият продукт се предлага от руска фирма за организиране на сватбени партита срещу 890 рубли (27 долара). От комплекта много бързо бяха продадени 1000 бройки, но властите спряха тази търговска дейност на компанията, тъй като по закон са нужни специални разрешения за пласирането на алкохол и медикаменти, а тя е нямала такива.

Комплектът е предназначен за оцеляване след катастрофалния катаклизъм, който според 5000-годишния календар на маите, би трябвало да порази планетата ни на 21 декември 2012 година, припомня агенция ЮПИ.

Огромен дялан камък на маите от 669 г., открит в началото на 20 век в Мексико, е в основата на мита за предполагаемо пророчество за край на света през декември т. г., но учените отричат таково тълкувание. Позоваване на годината 2012 г., не означава край на света, а преход към нова епоха, твърдят те.

http://dnes.dir.bg/news/rusia-apokalipsis-mai-12498805

(Visited 87 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *