29/03/2024

Любопитно: Стомахът на човека може да мисли

Учените съставиха списък на някои удивителни качества на човешкото тяло.

Първо, стомахът на човек може да мисли.

Количеството на неврони в стомашно-чревния тракт на човека са повече, отколкото в главния мозък на някои животни. Това позволява да се твърди, че в нашите стомаси има втори мозък.

(Бележка на редакцията: макар и да не би ни хрумнало да наречем стомаха си втори мозък, мнозина от нас са предчувствали неведнъж сякаш чрез стомаха си разни събития – и по-далечни, и по близки във времето. „Свиването под лъжичката“ често ни дава най-верните отговори на въпросите, стига да не го пренебрегваме).

Второ, тялото на човека е покрито с косми, имащи същия строеж като при болшинството от другите примати.

Трето, в структурата на човешката ДНК има вируси. Сами по себе си те не се размножават, но могат да бъдат копирани, внедрявайки своята ДНК в клетката на хазяина. Ако ДНК вирус попадне в сперматозоид или яйцеклетка се получава потомство с ДНК вирус във всяка клетка.

Четвърто, човек е частично сляп. В строежа на човешките очи има сляпо петно, което не възприема светлината и не влияе на зрението, но може да предизвика проблеми у хората, изгубили едното си око.

Пето, човек може да определи количеството на обектите без да ги брои. Ако предметите не са повече от четири, човекът ги възприема интуитивно.

One thought on “Любопитно: Стомахът на човека може да мисли

  1. Относно точка три. Тези вируси се наричат Миазми и са причина за почти всички болести, особено сифилистичния миазъм. Този миазъм предизвиква и всички сексуални отклонения! Ако обичате да пътувате, значи имате активен туберкулинов миазъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *