20/04/2024

Не им пука

От няколко дни една жена – съдия Венета Марковска, заради зложелатели може би, или заради собственото си самозабравяне и злоупотреба с власт може би, тресе държавата България почти толкова силно, колкото някои пророкуват, че ще ни тресе на 21 декември 2012 г., когато вече мнозина очакват края на света.

Възможно е съдия Марковска абсолютно аргументирано да се инати с оставката си от поста. В България сме се нагледали на долни компромати и обрати в престъпления, от които ни се е завивало свят.  И най-лошото е, че всички оставаме с вкус на повръщано в устата, но не и с вкус на доказана  истина и справедлв0ст.

Но едно е ясно: Дори съдия Марковска да е света вода ненапита, ако НЕ МИСЛЕШЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО  И ЕГОИСТИЧНО ЗА СЕБЕ СИ, НО И ПОНЕ ЕДНА МЪНИЧКА ШУШКА ЗА ДЪРЖАВАТА СИ, ОТДАВНА ДА СЕ Е ОТТЕГЛИЛА!  И НЯМАШЕ ДА СТАВА ПОВОД ДА НИ СОЧАТ С ПРЪСТ ОТНОВО ОТ ЕВРОПА! И НЕ КАЗВАЙТЕ, ЧЕ ПРЪСТЪТ НА ЕВРОПА  Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ – НАЛИ ИСКАХМЕ ДА ЖИВЕЕМ КАТО В БЯЛАТА ЕВРОПА?

ТЯ Е СЪДИЯ И ЗНАЕ КАК ДА СЕ ЗАЩИТИ, АКО Е НАКЛЕПАНА НЕСПРАВЕДЛИВО. НО ДА НЕ ПРЕЧИ НА ДЪРЖАВАТА, И БЕЗ ТОВА С НИСКО РЕНОМЕ. А АКО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАЩИТИ – БОГ ДА Е НА ПОМОЩ НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА – МОГАТ ЛИ ВЪОБЩЕ ДА СЕ НАДЯВАТ ДОРИ НА МИЗЕРНА СПРАВЕЛИВОСТ?…

АКО БЕШЕ ГО НАПРАВИЛА НАВРЕМЕ – ДА СЕ ОТТЕГЛИ, ДА Е СПЕЧЕЛИЛА ЛЮБОВТА НА МНОГО ХОРА. ДОРИ ГРЕШКИТЕ Й ЩЯХА ДА Й БЪДАТ ПРОСТЕНИ…

НО ТЯ АБСОЛЮТНО ПО КАТЕГОРИЧЕН НАЧИН ПОКАЗА, ЧЕ МИСЛИ САМО ЗА СЕБЕ СИ –  ЕДИНСТВЕНО ЗА СЕБЕ СИ.

АМА ТО КОЙ ЛИ ПО ВЪРХОВЕТЕ В БЪЛГАРИЯ МИСЛИ ЗА НЕЩО ДРУГО, ОСВЕН ЗА СЕБЕ СИ? ЗАЩО ДА ГО ОЧАКВАМЕ ТОЧНО ПЪК ОТ НЕЯ?

Друг е въпросът, че човек с голяма мъка може да повярва, че това е самостоятелна инициатива на президента Плевнелиев – да отреже съдия Марковска, като тя самата не се досеща. Просто между редовете се усеща дългата ръка на Краля Слънце.

А това прави целия този казус още по-тъжен, отколкото е в действителност.

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *