18/04/2024

Краят на света: Най-спряганите сценарии за апокалипсиса – I част

И друг път е имало „пророчества“ за край на света с фиксирани точно дати. Часове по-късно пророците ставаха за смях и потъваха вдън земя.

Едно от най-упоритите предсказания (по-старото поколение помни добре това) бе, че в Библията уж пишело, как през 2000 година ще има всемирен потоп. Всички вече знаем, че това не се случи.

Такова масирано и продължително обработване на цялото човечество като сегашното в подготовка за страшен апокалипсис обаче май никога не е било. Най-малкото заради по-ниското равнище на комуникациите преди и най-вече – заради доскорошната липса на интернет.

Все повече стават обаче онези, които съзират в това абсолютно съзнателно манипулиране на хората очевидната цел – отклоняване на вниманието им от кризата, причинена от шепа банкстери, които се опитват сега да накарат друг да им плаща сметките за гяволъците и разюздания живот. А хората вместо  да потърсят сметка от банкстерите за причинените им страдания, да си похарчат като за последно и жълтите стотинки, които отново да отидат при тях.

От друга страна нещата вече отидоха толкова далеч, че дори
най-уважаваните в света медии не могат да си позволят да пренебрегнат темата „край на света“. До обявената дата остава вече по-малко от месец. Краят е назначен преди Бъдни вечер. А Коледната украса – може и да е случайно съвпадение, тази година в много градове, по които се равянява светът, вече светна…

www.snaiper-bg.net

Макар и без видими признаци на паника жителите на Земята все пак са в тревожно очакване – подсказват го най-често повтарящите се ключови думи в търсачките. След месец, според календара на маите – тръби се вече втора година, ще настъпи краят на света.

Предлагат се сценарии за гибелта на човечеството за всеки вкус: сблъсък с астероид, ядрена война, епидемия от непозната смъртонсна зараза, въстание на роботите и дори – нашествие на извънземни. Всички те вече са екранизирани от холивудските режисьори.

Календарът на маите. Кога? На 21 декември 2012 г.

След по-малко от месец приключва периодът, отчетен в древния календар на индиаците маи. Прието бе, че с завършването на техния
календар настъпва и краят на света.

Всевъзможни предсказатели огласяват сценарии кой по-ужасен от другия. Например тибетският лама – Оракулът на Шамбала, говори за
временен край на света. Според него на 21 декември за две седмици
ще настъпят пълна тишина и тъмнина. Няма да има електричество,
комуникации, звуци.

„Краят на света“ е един от най-популарните въпроси в интернет, а предприемчиви хора започнаха да правят добри пари на базата на страховете. С особена популярност в момента се ползват пътешествия в Мексико – в самото сърце на апокалипсиса. През 2012 г. се очаква броят на туристите да достигне 52 млн. човека, което е с цели 12 милиона души повече от миналата година. Макар официалните държавни институции да опровергават тези предсказания, за пристигащите са приготвени много специализирани програми.

Повишен наплив на вярващите за края на света туристи се очаква в планината и едноименното село Бугараш във Франция. То е пряко свързано с България – селището е основано от прогонените от България богомили през средновековието. Смята се, че това ще е единственото място на планетата, където може да се оцелее в страшния ден Х. Събралите се там хора ще бъдат спасени от извънземни.

Желание да се срещнат с пришълците именно там вече са заявили 100 хиляди човека. Но селцето с две улици не може да поеме толкова много гости, поради което през декември достъпът до селото и планината Бугараш ще бъдат ограничени.

Редица компании вече предприемчиво предлагат помощ за оцеляване.
Например всеки жеалещ може да си вземе място в подземен бункер, способен да издържи катаклизмите. В интернет има сайтове, търгуващи с предмети, които помагат да се преживее краят на света – палатка, спални чували, фенерчета и походен комплект за разфасоване на риба.

Освен това чрез мрежата могат да се купят тениски и часовници с символика, свързана с края на света и пиктограми на маите. А един
руски сайт срещу 16 долара дори продава индулгенции преди апокалипсиса. Пречистеният по този начин от греховете човек получава още и „Пътен лист за Рая“.

Археолог от Бостънския университет не оставя камък върху камък от насажданата апокалиптична прогноза. В джунглите на Гватемала той открил още по-древен от календара на маите, който не съдържа фаталната дата 21 декември 2012 г. и е разчетен за 7000 години напред. Но неговият глас потъна в всеобщата очевидно добре направлявана истерия.

Мощна слънчева буря. Кога? 2013 г.

Специалистите от НАСА отбелязват, че Слънцето влиза в пик на своята активност и очакват серия от силни изригвания, които могат да предизвикат грандиозни геомагнитни бури. Първоначално слънчевите бури се очакваха през 2012 г., след което този катаклизъм беше преместен през 2013 г.

Голяма е вероятността една такава мощна буря за броени минути да доведе до технологичен колапс планетата. От строя ще излязат
електропреносните мрежи. Хората ще останат без спътниковите връзки. По същество под заплаха е цялата инфраструктура на планетата – от въздушния транспорт до медицинското оборудване.

Професор Даниел Бейкър от НАСА отбелязва, че последиците за бъдещето от такава слънчева буря могат да бъдат сравними с тези от ядрена война или падането на гигантски астероид. Според учените от НАСА приготовленията за това трябва да бъдат подобни на тези, които извършват властите в сезона на ураганите, когато е ясно, че те са неизбежни. Но сериозността на такова събитие прави оценката му сложна.

Очакващата ни слънчева буря съвсем не е първата, но последствията от нея могат да бъдат далеч по-сериозни от предишните заради
зависимостта на съвременната цивилизация от електричеството.

Най-силната досега от началото на наблюденията слънчева буря е
регистрирана през август 1859 г. Тогава в цяла Европа и Северна
Америка телеграфните системи излезли от строя. Северното сияние се
е наблюдавало по целия свят. А над Скалистите планини „Слънчевата
супербуря“ била толкова ярка, че събудила златотърсачите – те
решили, че вече е сутрин и започнали да приготвят закуската. В
бордовите дневници на корабите, намиращи се близо до екватора,
тогава се появили записки за пурпурна светлина.

Така че през 2013 г. учените ни обещават не по-малко ефектно
светлинно шоу.

През май 1921 г. слънчева буря предизвика серия от кратки прекъсвания на тока, които изваждат от строя телефонните линии и електропроводите от двете страни на Атлантическия океан. Даже
сравнително слабата магнитна буря през 1989 г. доведе до авария на
канадска ВЕЦ и повече от 6 милиона човека в Канада и САЩ останаха
без осветление и отопление.

Трета световна война. Кога! 2018 г.

Френският пророк Мишел дьо Нострадамус е истински кумир на любителите на всевъзможни предсказания. Върхът на популярност на неговите произведения е през 80-те години на миналия век, когато в стиховете на знаменития французин неочаквано открили предсказание за падането на комунизма в СССР.

Най-близката година за началото на Третата световна война според тълкувателите на Нстрадамус е 2018. Истината е, че не е съвсем ясно кой ще участва в нея. Според едни Русия, Китай и арабските страни ще се обединят срещу Европа и САЩ. Ядрено оръжие няма да бъде използвано, а конфликтът ще завърши с поражение на западния свят. В резултат  Русия ще успее да завладее Европа, а към края на войната по някакъв начин ще се обърне към демократичните ценности и завинаги ще спре да чества Октомврийската революция.

Вторият сценарий е далеч по-печален. В арабските страни ще се появи Антихрист, който ще спечели победа с разрушително оръжие в новата война. Споменава се за унищожаване на Ню Йорк и за пълен разгром на Европа, в която практически няма да останат хора. Оцелелите европейци ще доубият с химическо оръжие, а мюсюлманите ще управляват от Рим, като по улиците ще ходят в костюми срещу радиоактивна и химическа зараза.

Съществува и трети сценарий, публикуван от тълкуватели на Нострадамус в началото на 90-те години на миналия век. Според този вариант приблизително в същите тези години, ще се разрази суперконфликт в Близкия Изток, в който ще участват Русия, Китай, Египет, Турция. Като цяло Нострадамус не предсказва глобална катастрофа като резултат от Трета световна война. Обратното, той говори, че след този конфликт на Земята ще се възцари разумът, а планетата ще загине няколкостотин години по-късно не заради дейността на човека.

Следва II част
www

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *