28/03/2024

Конфети от секретни документи се изсипаха на парада в Ню Йорк

Конфети, разпръскани по време на парада в чест на Деня на благодарността в Ню Йорк, били направени от секретни документи на полицията.

На необичайните ленти на конфетите обърнал внимание един от зрителите на парада – студентът Итън Финкелстин (Ethan Finkelstein), съобщи DailyMail.Студентът (на снимката)  разказва, че забелязал на хартиена лентичка цифри, които му се сторили схадни на номер на социална осигуровка (social security number). Това е уникален номер от девет знака, който получават гражданите на САЩ.

Взирайки се Финкелстин се убедил, че пред очите му действително е номер на социална осигуровка. След това студентът и неговата спътница внимателно разгледали и други парчета от конфети и открили, че те също съдърнжат някаква информация. Освен номера на социални осигуровки също и номера на банкови сметки, дати на рваждане, адреси, телефони.

Конфетите изглеждали така сякаш хартията, от която са направени, е пусната в машина за унищожаване на документи, но не вертикално, а хоризонтално. По този начин на младите хора не им било трудно да се досетят, че конфетите са направени от документи на полицейското управление в окръг Насо (Nassau), а информацията се отнася до сътрудници на неговото управление.

На някои от изрезките можело да се прочетат данни за арести и откъси от официални полицейски отчети, а тук-там е имало и имена на конкретни полицаи, работещи под прикритие. Посетителите на парада успели да прочетат откъс от документ, в който се разкривали детайли от визитата на кандидата за президент на САЩ Мит Ромни в Насо.

Представител на полицията на окръг Насо заяви, че е много обезпокоен от случилото се и че ще бъде направено разследване. Полицаите обещали да отделят особено внимание на правилата за съхраняване на документи.

Организаторите на парада заявиха на свой ред, че нямат отношение към проблема отбалязвайки, че официалните конфети за парада са изглеждали съвсем различно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *