16/05/2022

Б. Найденов: Не може държавата да е заложник на съдия Марковска

Временно изпълняващият длъжността главен прокурор Бойко Найденов изрази негативно отношение към казуса „Марковска“ и заяви, че прокуратурата няма да се занимава с него.

Според заместника на Борис Велчев дебатът около избора на съдия Венета Марковска за член на Конституционния съд е излязъл извън рамките на нормалното. Ако един магистрат, особено кандидатиращ се за такава висока длъжност, не може да намери своята достойна защита, явно нещата са сложни. Ако бях на мястото й (на Венета Марковска – б.ред.), бих се замислил, заяви Найденов в интервю за „Дарик“.

Според него, ако има нещо вярно в обвиненията срещу съдия Марковска, не би било редно да се продължава с тази истерия. Не може държавата да става заложник на един човек. Директорът на ЦРУ подаде оставка заради любовна афера, така че не винаги трябва да се разсъждава строго в правни категории – правото е изкуство на справедливостта и морала, допълни позицията си Бойко Найденов.

Той отхвърли категорично възможността прокуратурата да се занимава с казуса „Марковска“. Прокуратурата няма такива функции – да издирва адреси, имена и т.н., заяви Найденов по повод искането на Марковска прокуратурата да извърши проверка за сигнала срещу нея.

Всеки би трябвало сам да се оневини, заяви Найденов, който не пожела да коментира изявленията на вътрешния министър Цветан Цветанов, който през седмицата увери, че МВР ще се заеме със случая, за да установи автора на сигнала, злепоставящ съдия Марковска.

Бележка на www.snaiper-bg.net:  Наистина държавата не може да бъде заложник нито на съдия Марковска, нито на такива уникални „личности“ като Румяна Желева, нито на калинки от всякакви разновидности. Дори съдия Марковска да е ангел невинен ( това винаги трябва да се допуска, докато не се докаже противното) , ако не беше такава егоистка, нямаше да позволи заради нея за пореден път Брюксел да ни размахва пръст. Как веднъж не се опънахме по принцип, както го правят чехите, както го правят достойно другите държави за кауза, която защитава държавата. Нашите  хора по върха пред Брюксел защитават само себе си…

http://dnes.dir.bg/news/boyko-nydenov-izbori-VSS-prokuror-sud-12383641

(Visited 76 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *